Ziare.com

Istoria adevereste scrierile Bibliei: O descoperire atesta existenta Turnului Babel

de George Titus Albulescu
Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 00:12

   

Istoria adevereste scrierile Bibliei: O descoperire atesta existenta Turnului Babel
Oamenii de stiinta au facut o descoperire care confirma existenta Turnului Babel, asa cum se afirma in Geneza din Biblie. In cea mai mare colectie privata de obiecte antice s-a descoperit o piatra pe care sunt inscriptionate figura regelui Nabucodonosor al II-lea si Turnul Babel.

O echipa de cercetatori a descoperit cea mai veche reprezentare a faimosului Turn Babel din Biblie, conform unei carti publicate recent, informeaza Discovery News.

Turnul Babel apare sculptat pe o piatra neagra, datata intre anii 604-562 i.Hr. Aceasta a fost gasita in colectia lui Martin Schoyen, un om de afaceri din Norvegia, care detine cea mai mare colectie privata de manuscrise si obiecte antice, descoperite in secolul al XX-lea.

Ea contine 13.717 de file din manuscrise, care acopera o perioada de peste 5.000 de ani. Colectia include parti din Manuscrisele de la Marea Moarta, un vechi manuscris budist si chiar simboluri ale aborigenilor din Australia, care ar putea fi vechi de 20.000 de ani.

Colectia mai cuprinde un numar mare de tablite, inscriptionate cu pictograme si simboluri cuneiforme, unele dintre ele fiind cele mai vechi documente scrise cunoscute, sigilii si insciptii regale din Mesopotamia.

107 texte continand simboluri cuneiforme, cu o vechime cuprinsa intre 2.400 si 5.000 de ani, provenite din vechea Mesopotamie, din regiunea Uruk, cat si din epoca persana, au fost traduse de un grup international de cercetatori, care a scris o carte despre acestea.

Turnul Babel se evidentiaza ca "una dintre stelele care apar pe firmamentul acestei carti", potrivit spuselor lui Andrew George, profesor la Univeristatea din Londra. Faimosul monument, Turnul Babel, si regele Nabucodonosor al II-lea sunt desenati pe piatra descoperita in colectia lui Schoyen.

Nabucodonosor al II-lea a domnit acum peste 2500 de ani in Babilon, fiind considerat cel care a distrus templul lui Solomon, in anul 586 i.Hr. si care a trimis o mare parte a populatiei evreiesti in exil.

Cercetatorii considera ca acest templu infatisat pe vechea inscriptie este Turnul Babel din Biblie. "Am facut o minune a omenirii, am ridicat-o pana la cer, i-am facut usi pentru porti si am acoperit-o cu bitum si caramizi", se scrie pe piatra antica, in traducerea profesorului Andrew George.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da,

Dumnezeu a lasat cate o urma a existentei sale la fiecare pas, totul e sa o vedem.

 

Bine ai grait

UTZA!
La multi ani!

Scririle din Biblie nu sunt ale lui dumnezeu sau ale Bibliei

Textele din Biblie sunt texte vechi care nu au fost produse nici de iudei si nici de cresti crestini. Aceast fapt e sugerat si in titlul articolului din DiscoveryNews. Biblia e o compilatie de texte pe care mai intai preotii evrei si mai tarziu preotii crestini le-au pus de-a valma intr-o carte prin care au incercat, si au reusit timp de aproape de 2000 de ani sa distorsioneze istoria adevarata a civilizatiei umane. Cei care au citit Biblia stiu, de exemplu, ca "dumnezeul" care ar fi scris-o era tot atat de ignorant in materie de astronomie ca si omul secolului 6-4 inaintea erei noastre, cand textul Genezei a luat forma pe care o are azi. Cu alte cuvinte, presupusul dumnezeu-scrib nu stia mai mult despre soare si luna decat stia omul timpului in care textul originar al Genezei a fost macelarit de clerici.

Ceea ce a ramas netrunchiat de preoti in Biblie sunt portiuni din documente vechi care descriau istoria adevarata a omenirii, o istorie strans legata de prezenta pe pamant a unor grupuri de extra-terestrii, ca de exemplu faimosii Anunaki care apar pe tablitele sumeriene vechi de peste 6000 de ani. Acestia erau de fapt "dumnezeii" la care se refera Biblia. Dinou, cei care au citit cartea stiu ca textul ei se refera mereu la un grup de dumnezei (biserica afirma ca e o referire la sfanta treime ... ha!), de fapt de oameni de stiinta extra-terestrii. La inceputul Psalmului 82, de exemplu, apare:

"1.Dumnezeu stă in adunarea lui Dumnezeu; El judecă in mijlocul dumnezeilor."

Observati in legatura cu articolul din DiscoveryNews la care se refera autorul articolului din ziare.com, ca, de fapt oamenii de stiinta afirma ca imaginea de pe piatra "ar putea fi" o reprezentare a turnului Babel, si nu ca ea "este" imaginea turnului Babel, ceea ce, cand e vorba de stiinta e o diferenta ca de la cer la pamant:

"A team of scholars has discovered what might be the oldest representation of the Tower of Babel of Biblical fame" (cuvantul cheie e "might be", "ar putea fi")

Inca odata, insa, chiar daca imaginea de pe piatra e a Turnului Babel, religia ramane un cancer al civilizatiei umane. Preotii au luat textele vechi care contineau informatii importante pentru om lasate noua de vizitatori din alte parti ale universului pentru a ne ajuta sa progresam, si le-au modificat pentru a induce omul in eroare si pentru a-l tine sclav ignorantei si astfel credintei in dumnezei imaginari si supranaturali ai bisericii. Acelasi lucru au facut si cu invataturile lui Isus. Pentru ca, daca ar fi adevarat ca Biblia e scrisa de dumnezeul bisericii si ca Isus a fondat biserica, atunci cum se face ca Isus si mai tarziu Paul critica vehement ce spune dumnezeu in Vechiul Testament. Nu numai asta dar in multe instante ceea ce spune Isus vine in conflict cu ce afirma inchiputitul dumnezeu, de fapt dumnezeii ai Vechiului Testament. Eminescu avea absoluta dreptate in Imparat si Proletar: "religia e o fraza de dansii inventata/Ca cu a ei putere sa te aplece-n jug."

Marion, iar indrugi prostii...

Mai bine citeste articole ca acestea:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/6021/parte-din-extraterestrii

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3320/ingerii-buni-si-demonii

anticristul Marion ,,destept"iar urmatorii savanti

...care sustin adevarurile Bibliei sunt prosti,Marion?
BLAISE PASCAL,matematician,fizician si filozof francez, scrie:"Scriptura are pasaje pt.a consola toate conditiile si pt.a intimida toate conditiile".
Sir Walter Scott,celebru romancier englez,cand era pe patul de moarte,a rugat pe ginerele său,Lockhart,să-i citească ceva din carte."Din care carte?"a intrebat Lockhart,privind la cele 20000 de volume,ce acopereau peretii."Nu există decat o singură carte:BIBLIA!"răspunse Scott.
Lordul BYRON,ilustrul poet,a lăsat pe BIbLIA sa următoarea inscriptie:"In această sfantă Carte se cuprinde taina tuturor tainelor.Fericiti sunt acei muritori,cărora Dumnezeu le-a dat darul de a auzi,de a citi,de a rosti o rugăciune si de a primi cu umilintă cuvintele acestei cărti.Fericiti cei ce sunt in stare să deschidă poarta si să meargă cu hotărare,pe calea arătată de ea.Iar cei ce o citesc ca să se indoiască de spusele ei,sau să le dispretuiască,aceia mai bine nu s-ar fi născut".
Emanuel KANT,cel mai mare filozof german,scria lui Stilling,despre care a auzit că a inceput să citească Biblia:"Faci bine că iti cauti linistea in Evanghelie,pt.că ea e un izvor nesecat al tuturor adevărurilor,cum nu se mai găseste nicăieri"Dacă Evanghelia n-ar fi lăsat să tasnească din paginile ei invătăturile morale,care să alcătuiască temelia neclintită a vietii omenirii intregi,apoi filozofia nu le-ar fi elaborat nici pană azi,in ***ătia lor divină".
La 72ani,Kant scria:"Biblia e cartea al cărei continut mărturiseste el singur originea-i divină.Ea ne descoperă cat de mare e vina noastră,cat de adancă ne e căderea,dar si cat de mare e dragostea lui Dumnezeu.Biblia e comoara mea cea mai de pret,fără de care as fi nenorocit".
John F.W.HERSHEL,astronom si fizician englez:"Toate descoperirile omenesti par a fi făcute numai cu scopul de a confirma cu o si mai mare putere adevărurile care vin de sus,si care sunt cuprinse in Sfintele Scripturi".
Giussepe GARIbalDI,patriot italian,in timp ce lupta pentru eliberarea Italiei,de sub puterea papală si a Austriei,scria lui Earl Shaftesbury:"Cel mai bun din aliati,pe care ni-l puteti procura,e Biblia,care ne va aduce realitatea eliberării"
GUIZOT F.istoric francez si bărbat de Stat,in"Meditatii"pag.252 face următoarea remarcă cu privire la evanghelii:"Marea putere a acestor cărti si a relatărilor lor,a fost incercată si probată.Ele au biruit păganismul;ele au biruit Grecia,Roma si Europa barbară,ele sunt pe cale de a birui lumea.Si sinceritatea autorilor nu e cu nimic mai prejos decat puterea cărtilor.Noi putem pune in discutie pregătirea scolastică si perspicacitatea critică a primilor istorici ai lui Isus Cristos;dar e imposibil să contestăm buna lor credintă;ea sclipeste din cuvintele lor; ei au crezut ceea ce au spus;ei au pecetluit afirmatiile lor cu sangele lor".

Mai bine zis Biblia atesta

adevarata istorie

 

Aha

"Am facut o minune a omenirii, am ridicat-o pana la cer, i-am facut usi pentru porti si am acoperit-o cu bitum si caramizi" adica un ziqqurat, un E-Temenki, ceva destul de comun pentru vremurile alea, in pofida encomiasmului din literatura oficiala a vremii. Unui popor pentru care cea mai mare constructie era templul lui Solomon (constructie modesta, comparativ cu Luxorul, de exemplu)normal ca i s-a parut uriasa.

 

Cercetatorii considera ca

Acest templu infatisat pe vechea inscriptie e turnul Babel din Biblie. D-ta realizezi ce prostie ai scris? Nu te mai intreb Stefan GHeorghiu sau Spiru Haret ca se pare ca e vorba da amindoua la un loc.Reciteste textul biblic refertior la turn si iesi din dilema ce mi-e plop ce mi-e tei( ce mi-e templu ce mi-e turn). O zi buna !

 

Draga Sile,

In primul rand, daca esti pus pe harta, iate de oamenii de stiinta care au scris cartea de care vorbeste articolul din Discovery, articol pe care il citeaza autorul articolului din ziare.com.

In al doilea rand, cand a afirmi ca cineva spune o prostie trebuie sa explici si de ce. Oricine, de exemplu, poate spune ca teoria relativitatii e o prostie. Important e insa se explice de ce crede asta. Asadar, asteptam sa ne spui ce sti tu ca e adevarat in legatura cu subiectul discutat in articol. Ai face pe alti prosti fara sa prezinti nici un fel de argument sau evidenta nu e o dovada de intelepciune.

,,Prosti"geniali,ce sustin adevarurile Biblice vs.

...,,desteptul"Marion care contesta veridicitatea enunturilor din Biblie
Robert D. WILSON,profesor cunoscător a 26 de limbi.A studiat in America,apoi la Oxfordsi la Berlin.
El mărturiseste cum a ajuns la convingerea că"toate dezbaterile privitoare la textul Bibliei si la relatările izvorate din Biblie,ar trebui să fie asezate nu pe terenul miscător al părerilor personale si al impresiilor subiective,ci pe terenul solid al faptelor dovedite in mod obiectiv".El isi dădu seama că aceste fapte"n-ar putea să fie cunoscute in mod real,decat cu ajutorul unor adanci cercetări a documentelor redactate in limbile vechi,ce sunt in legătură cu BIBLIA".Vrand să aibă lumină in privinta această,el se dedică studiului."Eram pe atunci in varstă de 25 ani si mi-am stabilit planul pt.45 ani de muncă.Mai intai aveam să inchin 15 ani studiului limbilor necesare,pt.a putea citi vechile documente,singure in stare să-mi procure informatii de mana intaia asupra istoriei Vechiului Testament si anume:
1)Limba ebraică si limbile inrudite cu ea;
2)Toate limbile in care a fost tradus Vechiul Testament, inainte de secolul al VII-lea al erei crestine
3)In sfarsit limbile care,ca persana si coptă,puteau să-mi arunce ceva lumină asupra Vechiului Testament
După aceea aveam să inchin,alti 15 ani unui studiu foarte amănuntit al Vechiului Testament,cercetandu-l in ebraică, cuvant cu cuvant,comparand textul original,cu vechile traduceri si făcand adnotări.In fine aveam să studiez timp de 15 ani lucrările inaltei Critice".El istoriseste cum,după ce a făcut studiul limbilor,s-a dus la Muzeul Britanic din Londra,cu Biblia sa ebraică in mană si cum din toti regii pomeniti in Biblie,a găsit păstrat pe monumente numele a 41 din ei.

Aceste 41 de nume contin 191 consoane,scrisul ebraic nu are vocale,din care el a găsit 188, care erau intocmai aceleasi si pe monumente.După 30-40 de ani de studii temeinice,el a declarat:"Stiintific,putem să afirmăm desăvarsita identitate a Bibliei ebraice actuale,cu aceea de care s-a slujit Cristos si apostolii si căreia ei i-au dat incuviintarea lor".Deci pe bază de studii de o viată de om,nu pe prostie,s-a fondat convingerea si credinta lui că BIBLIA E ADEVĂRATĂ.
Sir William RAMSAY,savant englez de renume mondial.Are la activul lui o seamă de descoperiri si lucrări stiintifice.
La inceput a fost necredincios si sustinea că Biblia si mai ales Faptele apostolilor,scrise de doctorul Luca,nu sunt demne de crezare.Ca tanăr profesor,el intreprinse o călătorie de studii in Asia Mică,unde căuta să descopere divergentele intre istorisirea biblică si proaspetele descoperiri arheologice.După mai multi ani de studiu,a trebuit să renunte la ideile sale.Descoperirile sale au confirmat in totul relatările biblice.El s-a convins că BIBLIA e cu adevărat CUVANTUL lui DUMneZeU

Nu este nici o surpriza

Arheologia biblica(ca ramura a Arheologiei)a confirmat pana acum in totalitate BIBLIA.

 

arheologia biblica...a descoperit ceace ii intereseaza...

e ca si cum un regim politic descopera ca tot ceace fac ei este cel mai bine...celelalte regimuri sunt o tampenie...

de doua mi de ani, Rumanii sufera de pe urma Imperiului Roman,,,si de o bucata buna de timp de pe urma Hunilor(e de ajuns sa vedeti cum gandesc Rumanii nostri care sarbatoresc Revelionul in "contratimp",cica asa ne zic cei de la zoaie....).

La afirmatia asta nu am de spus decat trei cuvinte:

Ha! Ha! Ha!

In rest, asa cum se stie de 2000 de ani tot crestinismul tau e o minciuna dovedita cu varf si indesat a fi o minciuna de stiinta si de ratiune.

Marion, cu "Ha! Ha! Ha!"-ul o sa ramai

Mai bine pocaieste-te mai omule, ca vei da ochi cu Dumnezeu, si gura iti va amuti...!

Biblia e un adevar dovedit ,,cu varf si indesat"..

...de altii mai inteligenti decat ratacitul Marion
W.F.ALBRIGHT,eminent arheolog contemporan,in cartea sa "Archeology and the religion of Israel"1942 pag.176 zice:"nu mai există nici o indoială că arheologia a confirmat istoricitatea substantială a istorisirilor Vechiului Testament"
Sir Flinders W.M.PETRIE,profesor universitar,mare specialist in arheologie;
In primăvara anului 1937,in timp ce făcea săpături arheologice in Palestina, a fost vizitat la Ierusalim de către teologul David L.Cooper.Acesta spune in cartea sa:"What man must believe?"Los Angelos 1943 pag.55,cum l-a intrebat dacă in timpul cercetărilor a descoperit ceva,care să discrediteze Scripturile,la care bărbatul de stiintă a afirmat că nu a găsit NIMIC CARE să-i CAUZEZE vreo INDOIALA si a adăogat următoare observatie:"Profesorii de catedră din Universităti si alte Institute de invătămant,care nu au fost niciodată in campul cercetărilor,nu au făcut niciodată săpături,sunt singurii care se indoiesc de relatările biblice;dar cei ce au cercetat in mod real si au scos la lumină trecutul,sunt convinsi de exactitatea Scripturilor
Sir William Ramsay,savant de renume mondial,in cartea sa:"Luke the phisiycian"(Luca medicul)pp.177-179,el isi proclamă opiniile sale in fata lumii,zicand:"eu am primit convingerea că relatarea lui Luca e fără egal in ce priveste exactitatea.Adancind putin examinarea de fond a textului,mergand mai departe decat se obisnuieste cu lucrările altor istorici,el suportă verificarea cea mai minutioasă si tratamentul cel mai dur".Iar in prefata valoroasei sale lucrări ce poartă titlul:"The Bearing of Recent Discovery on the trustworthings of the New Testament,"el spune:"scopul meu e de a stabili anumite principii care decurg din descoperirile moderne si de a arăta contributia lor fată de Noul Testament.Metoda constă din examinarea riguroasă,frază cu frază si cuvant cu cuvant a catorva pasaje care au fost expuse unei critici defavorabile;din această examinare rezultă că Noul testament e o carte unică,prin coerenta,limpezimea,bogătia si sinceritatea cea vie a expresiei.Aceasta nu e o caracteristică numai a uneia sau a două din scrierile care alcătuiesc Noul testament;in diferite chipuri,această caracteristică apartine tuturor"
Jean ReViLLe,intr-un eseu publicat in"Revue des deux Mondes"1864,spune:"Intr-o zi, la o intrunire,a fost pusă problema:ce carte ar fi mai bine să ia cu el in celulă,un om care a fost condamnat pe viată,dacă i s-ar permite să ia o singură carte.La intrunire erau catolici, protestanti,filozofi si chiar materialisti.Toti au fost de acord că ar alege numai biblia"
Edmonde BArkE,mare bărbat de stat englez si orator fără pereche,a declarat:"toată viata mea am citit Biblia, dimineata,la pranz si seara.Obiceiul acesta mi-a fost de mare folos".

Stiinta si Biblia

De faptul ca Turnul Babel a existat nu este nici o indoiala,altfel ar trebui sa negam si Biblia,ceea ce nu poate fi vorba.Alaturi de Manuscrisele de la Marea Moarta(pesterile de la Qumran)si alte dovezi scrise si nescrise,aceasta arata inca odata ca Biblia este adevarata iar Cuvantul lui Dumnezeu este neschimbat.Stiinta,prin una din ramurile ei,Arheologia Biblica atesta prezenta unuia din punctele importante ca locatie din Vechiul Testament si anume Turnul Babel,care este marturia unuia din momentele in care omul voia sa fie deopotriva cu Dumnezeu,plan nedus la capat dupa cum era si firesc dar si a popoarelor din acea vreme.O marturie de care trebuie sa tinem seama atat pentru importanta ei biblica cat si istorica si nu in ultimul rand a existentei lui Dumnezeu.

 

Istetule, "turnul lui Babel" era un simbol, nu un oras real

In primul rand, nicaieri in Biblie nu apare expresia "Turnul lui Babel", astfel ca predicile tale sunt evidenta ignorantei tale in materie de text biblic. Da-mi citatul din Biblie unde apare scris "Turnul lui Babel" si il mananc litera cu litera.

Scrii ca "Turnul Babel (...) este marturia unuia din momentele in care omul voia sa fie deopotriva cu Dumnezeu," Serious? Ia sa vedem ce scrie de fapt Biblia ta, pe care nu te obosesti sa o citesti. Biblia spune ca fapt ca oameni doreau sa construiasca o civilizatie avansata:

"Haidem! să ne zidim o cetate si un turn al cărui varf să atingă cerul, si să ne facem un nume, ca să nu fim imprăstiati pe toată fata pămantului." (Geneza 11:4)

Simbolismul in spatele acestui text e ca omul dorea sa construiasca o civilizatie fundamentata pe cunostintele impartasite cu el de cei care veneau pe pamant din cer, de fiintele stelelor. De asemenea omul dorea sa traiasca intr-o comunitate unita, ca unul, pentru ca numai asa avea sanse sa supravietuiasca si sa se dezvolte la nivelul acelor civilizatii extra-terestre din care veneau unii dintre invatatorii lui.

Si cum raspunde dumnezeul tau la aceasta dorinta fireasca si nobila a omului? Dumnezeul tau seamana zazanie si diviziune printre oameni, ii separa creeind o multime de limbi pentru ca oamenii sa nu se mai poata intelege intre ei.

"6.Si Domnul a zis: "Iată, ei sunt un singur popor, si toti au aceeasi limbă; si iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar impiedica să facă tot ce si-au pus in gand.

7.Haidem! să Ne pogoram si să le incurcăm acolo limba, ca să nu-si mai inteleagă vorba unii altora." (Geneza 11)

Halal dumnezei! (Observati, dinou, ca e vorba de un grup de asa-zisi dumnezei: "sa Ne pogoram") Ai auzit de dictonul "divide et impera" "seamana diviziune si conduce", o mentalitate tipica tuturor dictatorilor lumii? Dumnezeul pe care tu il adulezi si ii indemni si pe altii sa o faca e un nemernic care dorea sa tina omul in sclavie. Aceasta a fost misiunea religiei de la inceputurile ei si pana azi.

ptr Marion

citez din ceace ai scris:
""""Istetule, "turnul lui Babel" era un simbol, nu un oras real
In primul rand, nicaieri in Biblie nu apare expresia "Turnul lui Babel",""""

Hi,hi,hi!...Nici o problema.o sa descopere arheologii biblici o noua biblie scrisa, mult mai veche decat cea de acum,in care o sa apara si Turnul Babelor...Hi,hi,hi!

Marion, nu cauta sa ne bramburesti si pe noi

ca nu tine!
Cand Dumnezeu se exprima la plural, o face ca Trinitate, ca doar vei intelegei si tu.

"Turnul Babel" nu e un simbol, mai voinice, ci a fost o ditamai constructia, atestata de multe surse istorice. Simbolica este expresia "Babilonul cel mare", din apocalipsa, dar tu nu studiezi, ci doar racai pe deasupra, fara sa pricepi ceva... Ai ajuns de plans, bre omule, dar nu vrei sa deschizi ochii...

ciudat cum

cei care cred in biblie ca fiind cuvantul lui dzeu, se agata de unele descoperirI ale stiintei sa justifice autenticitatea cartii, dar cand descoperirile dovedesc opusul, aleg sa le ignore. Si daca s-a descoperit ca turnul babel a existat, asta dovedeste cumva ca exista un dzeu, sau ca biblia e infailibila? Nu, dovedeste doar ca turnul babel a existat.

 

Obsolut corect.

Nimic rational in felul cum judeca insa cei inrobiti de credinta lor, si mai ales cei care profita de credinta oarba a altora.

simbolul crestinilor

este un om ucis si batut in cuie pe doua blani ,si pus la uscat.

Daca vad acest Simbol si gandesc in acelasi timp...acest Simbol reprezinta o Cultura bazata pe frica .Si cand ma gandesc la frica imi dau seama ca sunt subjugat psichologic.
Ne-am nascut liberi,si odata ce am vazut Lumina am devenit "incatusati" .In alte cuvinte:" ma simt liber dar stiu ca nus"

Flamand

Cand Suarele mangaie Luna
E agonie in amurg
Noaptea invaluie lumina
Simt ca vine un sfarsit...
Vrajite sunt umbrele negre
Splendori zac in culori funebre
Un rosu aprins de suferinta,
Pierdut se stinge in nefiinta.
In umbra amarului arzand
Simt ochhi grei cum se inchid,
In linistea asurzitoare
visez la ziua urmatoare.
Si nu ma tem pentru ca lupt
Cu tainele din al meu gand
Stirbind instinctul nedorit
Lasandu-mi corpul odihnit.
In ape tulburi stau si cern
granule de nisip etern
Ce luneca prin a mea sita
Simtiri inima-mi lucida.

Nu pot avea decat un Cult
Despamantit de-al meu Pamant
Sa ma simt liber stiu ca nu-s
Mereu flamand...

Autor(Ovidiu123456)

Marion, vezi-ti de necredinta ta,

si nu te mai preocupa de credinta altora, fiindca fiecare va raspunde personal, inaintea lui Dumnezeu...!

,,Rationalul" Marion vs,,inrobitul in credinta sa"

...HEINRICH HEINE,poet evreu,convertit la crestinism care declara:"Luminarea mea o datorez pur si simplu unei cărti.Unei cărti?Da.Ba incă e o carte veche,simplă,modestă,ca si natura si naturală ca si aceasta.O carte care are infătisarea obisnuită si lipsită de pretentii,ca soarele care ne incălzeste,ca painea care ne hrăneste.O carte care ne priveste cu atata incredere si bunătate,ca o lumină.Si această carte se numeste"CARTEA BIBLIA".Pe drept se numeste ea si Sf. Scriptură."Cine a pierdut pe Dumnezeul său,acela il poate găsi din nou in această carte si cel ce nu L-a cunoscut niciodată,acela găseste aici adierea Cuvantului Dumnezeiesc
SILVIO PELICO,mare scriitor italian,a spus:"BIBLIA e codul adevărat al sfinteniei si prin urmare al adevărului".In cartea sa"Inchisorile mele"pg.39spune despre Biblie: "Cartea această dumnezeiască,pe care o iubisem intotdeauna mult,chiar cand credeam că sunt necredincios,o studiam acum,cu mai mult respect decat oricand.Ea mă invată să-L iubesc pe Dumnezeu si pe oameni,să doresc tot mai mult domnia dreptătii,să am groază de nedreptate,să iert pe cei nedrepti"
Charles DICKENS,marele romancier englez,intr-o scrisoare adresată fiului cel mai mic,cand acesta părăsea patria,pt.a se duce in Australia,ii scrise:"Iti pun intre cărti un Nou testament,din aceleasi motive si cu aceeasi nădejdi care m-au călăuzit să scriu pt.tine cand erai copil,pt.că acesta e cea mai bună carte pe care a avut-o si o va avea lumea si pentru că iti dă cele mai bune reguli după care se poate conduce o fiinta omenească,ce incearcă să fie sinceră si constientă de datoria sa"Cand au plecat ceilalti frati ai tăi,am scris pt.fiecare cuvinte cum scriu acum pt.tine si i-am rugat pe toti să se conducă după această carte,fără a tine seamă de interpretările si născocirile omenesti"
"Iti aduci aminte că acasă n-ai fost plictisit cu practici religioase si formalităti seci.Vei intelege cu atat mai bine acum adevărul si frumusetea religiei crestine,asa cum provine de la Cristos insusi si neputinta de a te abate de la adevărata religie,dacă o pretuiesti cu smerenie si din inimă"
Iar cand cineva l-a intrebat pe Dickens,care i se pare că e cea mai patetică istorisire din toată literatura, acesta ii răspunse:"Pilda fiului risipitor"
Jean Jacques ROUsseAU,faimosul orator,cugetător,scriitor si pedagog francez, in cartea sa:"Emil"-sau despre educatie"editia 1839,tomul III,p.65367,are cuvinte de toată frumusetea fată de Biblie;"vă mărturisesc că majestatea scripturilor mă umple cu admiratie,după cum puritatea evangheliei isi are influenta ei asupra inimii mele."Răsfoiti lucrările filozofilor nostri,cu toată pompa lor de dictiune, ce sărace,cat de dispretuit sunt,in comparatie cu Scripturile!E posibil oare,să fie simpla lucrare a omului?

ptr omiedevise

Imi place comentariul tau.

In plus as vrea sa pun in evidenta faptul ca,Cultura nu a aparut odata cu scrierea(cu testamentele Biblice),Cultura a aparut odata cu Simbolurile,exemplu si Turnul Babel care poate fi o macheta, un obiect(un simbol al unei culturi) nu neaparat o cladire.
In ziua de azi cultura noastra este reprezentata prin Simbol,exemplu Rumania o tara care este reprezentata prin simboluri(drapelul,steme,statui si alte obiecte) ce reprezinta cultura Rumanilor.

In ziua de azi asistam la un atac meschin asupra simbolurilor civilizatiei noastre .Anumite persoane incearca sa substituiasca simbolurile Rumanesti alese in comun acord de generatiile precedente din teritoriul acestei tari,cu simboluri create prin fals pentru un interes privat ,din care au de castigat doar un grup restrans de persoane in defavoarea majoritatii.
Cultura nu este reprezentata prin scritura sau limba vorbita.Adevarata Cultura a unui popor este reprezentata prin SIMBOLURI.

O Cultura dispare cand Simbolurile sale vin banalizate

Da-mi voie sa contest aceasta afirmatie:

"O Cultura dispare cand Simbolurile sale vin banalizate"

Trecand peste lucruri cu care am putea fi de acord, o "cultura" nu e bazata pe simboluri, ci pe cunoastere. Daca simbolurile se refera la neadevaruri, atunci ele nu au nici o valoare pentru om, si cultura respectiva e condamnata la auto-desfiintare pentru ca sistemul ei valoric e bazat pe falsuri. O civilizatie autentica se construieste cu adevaruri universale, si nu cu simboluri pentru o realitate imaginara. Pentru ca noi nu traim prin simboluri, ci prin advarurile exprimate, uneori, cu ajutorul simbolurilor. Prin urmare, cultura unui popor nu e definita de simboluri ci de felul in care ne comportam si in care actionam. De ce folosim simboluri si nu o exprimare directa, asta e un alt subiect de discutie pentru o alta conversatie.

Pentru ovidiu123456:

Faci urmatoarea afirmatie:

"In plus as vrea sa pun in evidenta faptul ca,Cultura nu a aparut odata cu scrierea(cu testamentele Biblice),Cultura a aparut odata cu Simbolurile,exemplu si Turnul Babel care poate fi o macheta, un obiect(un simbol al unei culturi) nu neaparat o cladire."

In primul rand, e foarte neclar care e definitia ta pentru cuvantul "cultura". Cultura se refera la suma tuturor cunostintelor unui anume grup, si asta include scrierea, cunostinte in domeniu de matematica, fizica, istorie, astronomie si asa mai departe. In al doilea rand lasi sa se inteleaga, si nu stiu daca asta a fost intentia ta, ca aparitia scrierii e un eveniment sinonim cu scrierea "testamentelor biblice." Lasand la o parte faptul ca "testamentele biblice" sunt carti scrise la diferente de sute de ani intre ele, nu avem de unde sti la ora actuala cand a aparut scrierea si in ce conditii. Si oamenii de stiinta si ideologii bisericii isi dau cu presupusul si in aceasta privinta, dorind sa lase impresia ca stiu despre ce vorbesc.

Inca odata, pui semnul egal intre "cultura" si "simbol", dar, dinou, nu e foarte clar ce intelegi prin cultura si care e explicatia ta pentru folosirea simbolurilor. E posibil, de exemplu, ca simbolul era un mod de a comunica informatie care era destinata doar pentru cei initiati, pentru cei capabili sa inteleaga acele simboluri. Turnul Babel (si nu "Turnul lui Babel" cum in graba mare scriam gresit mai sus) nu e o "macheta" ci simbolul viitoarei civilizatii umane care se incepea sa se dezvolte cu mii de ani in urma cu ajutorul indivizilor din Pleiade, Andromeda, si alte civilizatii avansate ale universului. Alti ETs aveau alte idei in privinta omului de planeta noastra: ei vroiau sa-l foloseasca drept sclav in industria mineritului. Acesti ETs fara scrupule sunt de fapt cei care au creat religiile, ei sunt "dumnezeii" la care se refera unele texte incluse azi in Biblie. In spatele istoriei civilizatie noastre se afla aceste doua grupuri de ETs cu viziuni diferite cu privire la destinul nostru. Omul nu poate scapa de religie si de sclavia materialului decat daca se trezeste la realitate. Aceasta e salvarea de care vorbea si Isus, o salvare dobandita cu ajutorul cunoasterii, a adevarului, "iar adevarul va va elibera pe toti." Noi nu avem cultura de dragul culturii. Singurul lucru care are valoare pentru noi e adevarul, iar o civilizatie care nu intretine o cultura a adevarul e soritita pierii.

 

ptr Marion

citez:"""In primul rand, e foarte neclar care e definitia ta pentru cuvantul "cultura". Cultura se refera la suma tuturor cunostintelor unui anume grup, si asta include scrierea, cunostinte in domeniu de matematica, fizica, istorie, astronomie si asa mai departe."""
fals,fals,fals,fals,fals,fals...............

Cultura nu este scrisul,citirea ,matematica,etc...cultura umana este reprezentata prin simboluri reale,prin obiectele create de catre oameni.Acele obiecte sunt adevarate,nu imaginare,sunt Simbolurile culturii celui ce le-a creat.
Nu pot caracteriza un om prin ceace zice sau ceace scrie,dar in schimb imi pot da seama de cultura acelui om prin ceace face material,vazind obiectul inteleg cultura...de exemplu,Cultul Cristian se bazeaza pe scritura si pe cuvant(deci pe iluzii).Cultul cristian imprastie iluzii pentru a obtime forma materiala,nu creaza forma materiala, o consuma sau o inmagazineaza(nu e un caz ca Vaticanul si bisericile sunt bogate in forme materiale deoarece in realitate simbolul ale acestei culturi este un om nud crucificat).Pentru a intelege si mai bine ;cultul Cristian este identic cu cel al monedei,primesti iluzii si dai in schimb simboluri(realitati).A creia iluzii este usor in cazul in care oamenii cred in iluzii(religie sau moneda),a crea simboluri este dificil ,deoarece necesita efort fizic si intelectual.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor