Cercetarea extraordinară care uimește lumea: Obiectul extraterestru, unde pot trăi 8 miliarde de oameni VIDEO

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 04:23
11233 citiri
Cercetarea extraordinară care uimește lumea: Obiectul extraterestru, unde pot trăi 8 miliarde de oameni VIDEO
Luna conține suficient oxigen pentru a susține viața a 8 miliarde de oameni FOTO: NASA

Într-o analiză științifică publicată recent, John Grant, expert în Știința solului de la Universitatea Southern Cross din Queensland, Australia a anunțat omenirea că cercetările sale au ajuns la o concluzie extraordinară, privind viața pe alte corpuri din cosmos. Astfel, el afirmă că pe Lună există suficient oxigen pentru a susține viața a 8 miliarde de oameni, bazându-se pe producerea acestuia pe satelitul natural al Pământului, cu ajutorul tehnologiilor actuale.

Deși oxigenul nu se găsește în atmosfera Lunii, el se află în abundență în suprafața acesteia, în proporție de 45%, iar recent lumea s-a concentrat asupra găsirii celor mai bune soluții de a-l produce acolo, potrivit Sci Tech Daily.

O primă mutare în această privință, a făcut-o NASA, care a semnat un acord cu Agenția Spațială din Australia pentru a trimite un rover construit de aceasta pe Lună, cu scopul de a colecta roci, care ar furniza oxigenul respirabil acolo.

Oxigenul de pe Lună nu este sub formă gazoasă, ci prins în interiorul regolitului, stratul de rocă și praf care acoperă satelitul Pământului. Expertul vorbește despre obținerea oxigenului, într-un mod destul de simplu, așa cum se realizează pe planeta noastră, prin electroliză.

Este un proces destul de simplu, dar există o provocare, este nevoie de energie. Pentru a fi sustenabil, producerea oxigenului trebuie susținută pe Lună de energie solară sau de alte surse disponibile.

În plus, este nevoie de echipamente industriale, dar tehnologia este disponibilă pe Pământ. În acest sens, o firmă din Belgia, Space Applications Services a anunțat că va construi trei reactoare experimentale pentru a îmbunătăți procesul de producere a oxigenului prin electroliză.

Descoperire senzațională din interiorul Pământului, în premieră mondială: ”Este imposibil să găsim așa ceva pe Terra”

Cât oxigen ar fi necesar pe Lună, pentru a putea susține viața oamenilor, care s-ar stabili acolo? Cercetătorul susține că fiecare metru cub de regolit de pe Lună conține 1,4 tone de minerale, inclusiv 630 de kilograme de oxigen.

NASA a comunicat faptul că oamenii trebuie să respire aproximativ 800 de grame pe zi pentru a supraviețui. În concluzie, 630 de kilograme de oxigen ar menține un om în viață timp de aproximativ 2 ani.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

Expertul a determinat că doar zece metri de sol de pe Lună ar furniza suficient oxigen pentru a susține viața a 8 miliarde de oameni, pentru aproximativ 100.000 de ani.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#luna satelit natural, #Luna Pamant, #oxigen univers, #Luna Terra apropiere, #fabricare oxigen, #producere oxigen Luna , #descoperire
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5