Arheologii au descifrat un mister vechi de 4.000 de ani: Dispariția civilizației chinezești

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 05:05
27283 citiri
Arheologii au descifrat un mister vechi de 4.000 de ani: Dispariția civilizației chinezești

O echipă internațională de oameni de știință a reușit să descifreze un mister vechi de peste 4.000 de ani, legat de prăbușirea civilizației chinezești avansate denumită ”Veneția Epocii de piatră”. Cercetătorii au constatat că schimbările climatice, în special inundațiile masive, au contribuit la colapsul acestei culturi antice.

Ploile musonice bruște și intense au dus la prăbușirea orașului Liangzhu și a altor civilizații chinezești din Epoca de piatră, de-a lungul fluviului Yangtze, în urmă cu aproximativ 4.300 de ani, potrivit Independent.

Orașul antic Liangzhu, inclus în Patrimoniul mondial al UNESCO în 2019, este unul dintre primele exemple de comunități foarte dezvoltate, bazate pe infrastructura de transport a apei, din istoria civilizației umane.

Ruinele așezării arată, de asemenea, dovezi că aceasta a fost una avansată din punct de vedere cultural și tehnologic, în special în domeniul agriculturii și acvaculturii. Dar ea a fost abandonată în mod misterios acum 4.300 de ani.

Misterele faraonului Tutankhamon descifrate: Blestemul mormântului a lovit VIDEO

În cercetarea publicată recent în revista Sciences Advances, experții de la Universitatea din Innsbruck, Austria și de la Academia de Științe din China au evaluat înregistrările climatice antice din probe geologice luate din două peșteri Shenbnong și Jiulong.

Ei au descoperit că o civilizație avansată din China, denumită Liangzhu, s-a prăbușit ”într-o perioadă umedă scurtă și anormală, între 4.345 și 4.324 î.Hr.”.

Descoperire de răsunet în Egipt: A stat ascuns sub nisip 4.500 de ani și de-abia acum a fost găsit VIDEO

”Aceste peșteri au fost bine conservate de ani de zile. Ele sunt situate în aceeași zonă afectată de musonul din Asia de Sud-Est ca și delta fluviului Yangtze și stalagmitele lor oferă o perspectivă precisă asupra momentului colapsului culturii Liangzhu, care, conform descoperirilor arheologice, s-a petrecut acum aproximativ 4.300 de ani”, a spus Christoph Spotl, co-autor al studiului.

”Pe ruinele conservate a fost găsit un strat subțire de lut, ceea ce indică o posibilă legătură între dispariția civilizației avansate și inundațiile fluviului Yangtze sau cele ale Mării Chinei de Est”, a explicat cercetătorul.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...