Mister nazist aproape de rezolvare, după 76 de ani: Submarinul plin cu aur al lui Hitler este pe fundul oceanului VIDEO

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 05:00
22040 citiri
Mister nazist aproape de rezolvare, după 76 de ani: Submarinul plin cu aur al lui Hitler este pe fundul oceanului VIDEO

Un submarin al Germaniei naziste, din clasa U-boat, plin cu aur și nenumărate obiecte de mare valoare și care făcea parte dintr-o flotă de nouă submersibile, a fugit cu bogațiile jefuite de nemți, în America de Nord. Însă, acesta nu a ajuns la destinație, el fiind scufundat lângă coasta insulei Turks and Caicos, despre care se crede că a fost descoperit de renumitul vânător de comori Roger Miklos, în urmă cu patruzeci de ani.

Acum, pe urmele lui Roger Miklos a plecat o echipă a canalului de televiziune History Channel din Statele Unite, care a trimis experți pe fundul Ocaenului Attlantic, pentru a descoperi submarinul nazist scufundat de americani, în urmă cu peste 70 de ani. Documentarul va fi difuzat de postul TV, în cadrul noului sezon al seriei ”History’s Greatest Mysteries”, el fiind narat de actorul și regizorul Laurence Fishburne, potrivit Express.

Căutătorul de comori Roger Miklos a susținut că a descoperit submarinul nazist U-boat, care era plin cu aur jefuit de germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și cu opere de artă neprețuite și chiar cu trupurile unor ofițeri de rang înalt.

Descoperire extraordinară în Egipt: Poate schimba istoria civilizației antice, ce a construit piramidele VIDEO

Miklos nu a dezvăluit niciodată locul unde se găsea presupusa sa descoperire, dar regretatul explorator a lăsat la moartea sa din 2018, un depozit cu documente secrete, cu privire la locul unde se află submarinul nazist, pe fundul oceanului.

În imaginile de arhivă, el spune: ”Aceasta este descoperirea unei vieți și ea o depășește pe cea a lui Tutankhamon și orice altceva. Nimeni nu va găsi nimic mai bun decât asta. A dispărut acum 72 de ani”.

Aceste mărturisiri apar în documentarul televiziunii History din SUA, în noua serie din ”History’s Greatest Mysteries”. În film sunt prezentate imagini în care scafandrul și exploratorul Mike Fletcher conduce ancheta de descoperire a submarinului nazist, pierdut în istorie.

Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

Acesta a primit de la familia lui Miklos, documentele deținute de căutătorul de comori, privind submarinul dispărut în urmă cu peste șapte decenii. Trebuie menționat faptul că niciuna dintre flotele secrete de submarine naziste nu a fost găsită niciodată, până când Miklos a anunțat descoperirea în 1981.

Căutările din apropierea coastelor insulei Turks and Caicos a echipei History au început anul trecut, dar ele au fost perturbate de pandemia de COVID-19.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
Injineru
rank 5
Dar unde e Tezaurul Romaniei si paltonul lui bunicu ?
Carrandash
rank 2