Misterul construirii piramidelor din Egipt. Cine le-a ridicat: israeliții, vechii locuitori ai Atlantidei sau supușii faraonilor VIDEO

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 05:11
7210 citiri
Misterul construirii piramidelor din Egipt. Cine le-a ridicat: israeliții, vechii locuitori ai Atlantidei sau supușii faraonilor VIDEO
Marea Piramidă de la Giza ridicată de vechii egipteni FOTO: Culture trip

Piramidele din Egipt, în special cele de la Giza, reprezintă adevărate capodopere arhitecturale ale istoriei omenirii, ridicate în urmă cu 4.500 de ani. Acum, oamenii de știință au stabilit cine a construit aceste impunătoare minuni ale lumii antice, ei găsind dovezi că vechii egipteni au realizat asta și nu sclavii israeliți, așa cum s-a vehiculat o vreme.

Există multe teorii despre cine a contribuit la construcția piramidelor din Egipt, unele chiar nebunești, legate de extratereștri sau chiar de locuitorii orașului pierdut Atlantida. Însă, ultimele cercetări arheologice au descifrat misterul, potrivit Live Science.

Piramidele din Egipt nu puteau fi construite de sclavii israeliți, deoarece în această țară nu s-au găsit dovezi arheologice legate de poporul israelit, care să dateze de acum 4.500 de ani, când au fost ridicate monumentele grandioase de la Giza.

În plus, povestea relatată în Biblia ebraică despre evreii care sunt sclavi în Egipt, se referă la un oraș numit ”Ramesses”. O așezare pi-Ramesses a fost fondată în timpul dinastiei a 19-a (aproximativ 1295-1186 î.Hr.), fiind denumită după Ramses al II-lea, care a domnit între anii 1279-1213 î.Hr. Dar acest oraș a fost construit după ce era construcției piramidelor se încheiase în Egipt.

”Nu avem niciun indiciu, nici măcar un cuvânt despre primii israeliți din Egipt: nici în înscripțiile monumentelor, nici în morminte și nici în papirusuri”, au spus arheologii Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman.

Experții vorbesc despre erupția apocaliptică a vulcanului Yellowstone: Poate îngropa America în cenușă, dar NASA are un plan de salvare VIDEO

Toate dovezile descoperite arată că vechii egipteni au construit piramidele, afirmă egiptologii. Dar modul în care au trăit constructorii, cum au fost plătiți și cum au fost tratați, rămâne un mister, pe care cercetătorii în studiază încă.

În Egipt există peste 100 de piramide, dar cele mai imporatnte sunt cele trei de la Giza. Marea Piramidă a fost ridicată în timpul domniei faraonului Khufu (2551-2528 î.Hr.), iar doi dintre succesorii săi au avut și ei piramide la Giza, Khafre și Menkaure.

Faraonii au încetat treptat să mai construiaacă piramide în timpul Noului Regat (15590-1070 î.Hr.), alegând să fie îngropați în Valea Regilor, care se află la 483 de kilometri distanță de Giza.

Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#piramide Egipt, #mister piramide, #piramide giza arheologie, #Marea Piramida Giza Egipt, #piramide antice , #descoperire