Misterul Giulgiului din Torino, impregnat cu trupul lui Iisus, descifrat?

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 22:34
4992 citiri
Misterul Giulgiului din Torino, impregnat cu trupul lui Iisus, descifrat?
Foto: Daily Mail

Giulgiul din Torino a fost creat de catre Giotto, artist medieval, sustine expertul italian Luciano Buso, dupa examinarea fotografiilor acestuia. Teorie este, insa, considerata ridicola de catre directorul Muzeului Giulgiului, Bruno Barberis.

Giulgiul din Torino are o lungime de 4,2 metri si se crede ca l-a acoperit pe Hristos, cand a fost ingropat. La testarea cu carbon a tesaturii s-a obtinut ca Giulgiul ar fi fost produs intre anii 1260 si 1390, informeaza Daily Mail.

Acum, expertul italian, Luciano Buso a sugerat ca panza originala s-a deteriorat si Giotto a fost rugat sa faca o copie. Dupa luni de examinare atenta a fotografiilor Giulgiului, Luciano Buso a venit cu o idee, demna de un thriller, precum Codul lui Da Vinci.

Buso sustine ca Giulgiul a fost creat in anul 1315 si ca acesta este o copie a originalului, care a fost deteriorat si apoi pierdut, de-a lungul secolelor. Expertul italian spune ca in urma cu 700 de ani era o practica obisnuita pentru artisti de a introduce date partiale in operele lor, astfel incat sa se garanteze autenticitatea acestora si sa se evite falsurile.

"Am examinat fotografiile extrem de clare ale Giulgiului si am descoperit mai multe aparitii ale numarului 15 pe acesta. El nu a incercat sa faca un fals, ci l-a semnat cu 'Giotto 15', pentru a-l autentifica, prin introducerea anul 1315", a spus Buso.

Nimeni de la Catedrala din Torino, unde este tinut Giulgiul, nu a fost disponibil pentru a comenta afirmatiile lui Buso.

Insa directorul Muzeului Giulgiului, profesorul Bruno Barberis a declarat: "Cred ca teoria este ridicola. Ipoteza ca Giotto a creat Giulgiul nu este foarte convingatoare pentru mine. Multi sustin ca au vazut litere din greaca si ebraica scrise pe Giulgiu, dar niciodata nu au fost dovedite".

Anul trecut, Papa Benedict a petrecut cateva minute, ingenunchind in fata Giulgiului, dupa ce acesta a fost prezentat doar a cincea oara, in 100 de ani.

Giulgiul a fost dat arhiepiscopului din Torino, in anul 1578, de catre ducele de Savoia si de atunci a fost tinut in catedrala.

Citește și:
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că, în 2023, partidul...
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Guvernul a aprobat marţi, 29 noiembrie, majorarea cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleţi sau multipleţi, a anunțat Ministrul Familiei, Gabriela...
Comentarii