Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Vineri, 13 August 2010, ora 19:59
15365 citiri
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat
Foto: UnexplainedStuff

Triunghiul Bermudelor, studiat zeci de ani de catre oamenii de stiinta, are si o explicatie stiintifica, arata cercetatorii.

Se pare ca vinovate pentru disparitiile navelor si aeronavelor din zona Triunghiului Bermudelor sunt acumularile de gaz metan, arata doi cercetatori de la universitatea Monash din Melbourne, informeaza SalemNews.

Pana acum, s-a speculat ca disparitiile sunt cauzate de extraterestrii, anomalii spatio-temporale, vestigii ale Atlantidei scufundate sau de fenomene meteo bizare.

Profesorul Joseph Monaghan si studentul sau, David May, au publicat studiile lor in revista "American Journal of Physics", incercand sa arate ca de la fundul oceanului se ridica bule mari de gaz metan.

Gazul metan, in mod normal inghetat la mare presiune, in roca submarina, poate fi dislocat si se poate transforma in bule gazoase care se extind pe masura ce urca la suprafata.

Gazul metan ajunge in atmosfera, iar orice nava prinsa intr-o astfel de bula si-ar putea pierde capacitatea de a pluti si s-ar putea scufunda, sustin cei doi.

In plus, daca bulele de gaz metan sunt destul de mari si de dense, pot chiar sa loveasca aeronavele care zboara in zona: acestea isi pot pierde motoarele, sau pot aprinde gazul metan din jurul lor, prabusindu-se.

Zonele in care au avut loc disparitii misterioase au fost identificate de cercetatorul Ivan T. Sanderson in anii '60, ca fiind zone din Marea Japoniei, Marea Nordului si Triunghiul Bermudelor.

Masuratorile facute de oceanografi au aratat ca in zona exista cantitati semnificative de metan, in aceleasi locuri unde au existat eruptii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mister triunghiul bermudelor, #Triunghiul Bermudelor , #descoperire
Comentarii
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5
Deci tot Rusia e de vină.Din cauza gazului metan.Tot din cauza gazului metan a dispărut Flota ROmaniei!?Sau din cauză că a fost furată?