Misterul unui text religios gasit la Marea Moarta: O profetie nestiuta?

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 20:44
8505 citiri
Misterul unui text religios gasit la Marea Moarta: O profetie nestiuta?
Foto: Fox News

La un muzeu din Ierusalim este expusa o tablita care a fost denumita "Piatra lui Gabriel". Ea a fost gasita langa Marea Moarta si a dat nastere multor teorii referitoare la profetia pe care o face.

Tablita are o inaltime de un metru, ea fiind gasita langa Marea Moarta acum 13 ani, scrie Fox News. Tablita are inscriptionate pe ea 87 de randuri care ar data din secolul I inaintea lui Hristos.

Specialistii cred ca textul contine idei religioase care existau in zona respectiva in jurul perioadei in care s-a nascut Iisus Hristos. Tablita este unica, textul fiind scris pe piatra si nu inscriptionat. O asemenea tehnica de scriere nu a mai fost descoperita in regiune. Ea se afla la un muzeu din Ierusalim, expertii sustinand ca aceasta tablita este cea mai importanta descoperire facuta dupa gasirea manuscriselor de la Marea Moarta.

O teorie revolutionara

Specialistul Israel Knohl a spus in anul 2008 ca tablita poate revolutiona intelegerea inceputului crestinismului. El sustinea atunci ca textul ar include si conceptul de inviere mesianica ce preceda invierea lui Iisus Hristos. Un rand din acest text ar mentiona si afirmatia "In trei zile vei trai". Teoria lui a provocat o adevarata furtuna in lumea specialistilor in domeniu.

Chiar si celebrul post National Geographic a realizat un documentar in care a expus teoria lui. Din pacate, scrisul nu poate fi citit in intregime pe aceasta tablita, desi expertii au incercat sa il vizualizeze cu ajutorul tehnologiei avansate. Multe dintre randurile scrise s-au sters din cauza trecereii timpului. Reprezentantii muzeului in care se gaseste tablita spun ca doar 40 din cele 87 de randuri pot fi citite.

O profetie cu Arhanghelul Gabriel

Aceasta inscriptie este cea mai veche care mentioneaza un arhanghel, Gabriel fiind cel mai important. In plus, in el se mentioneaza ca Dumnezeu va veni asupra Ierusalimului cu o armata de ingeri pentru a salva orasul. Acest text a fost gasit de un beduin pe malul Marii Moarte, in estul Iordaniei, in anul 2000. Misterul care inconjoara placuta nu este inca lamurit, specialistii spunand ca vor mai exista neintelegeri intre ei multi ani de acum inainte.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#arhanghel gabriel tablite manuscrise, #marea moarta iordania israel, #inviere Iisus Hristos , #descoperire