NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Un Soare geamăn, pe o ”stradă vecină” cu Pământul VIDEO

Sambata, 07 August 2021, ora 02:00
3415 citiri
NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Un Soare geamăn, pe o ”stradă vecină” cu Pământul VIDEO

Astronomii de la Agenția Spațială NASA au făcut o descoperire neobișnuită, un Soare ”geamăn”, care are masa, raza, temperatura și luminozitatea similare cu ale astrului nostru. În mod surprinzător, omenii de știință au constatat că steaua Kappa 1 Ceti găsită, este mult mai tânără decât omologul său.

Soarele geamăn, care se găsește la doar 30 de ani-lumină față de Pământ, ar avea o vârstă cuprinsă între 600 și 750 de milioane de ani, apreciază experții. Descoperirea va ajuta astronomii să arunce o lumină asupra modului în care a apărut viața pe Pământ, potrivit Daily Mail.

Adevăratul Soare este considerat de cercetători o stea de vârstă mijlocie, de 4,6 miliarde de ani, astfel încât găsirea unui corp cosmic similar, dar mai tânăr, va da o mână de ajutor la înțelegerea condițiilor existente în Sistemul Solar, în perioada timpurie.

”Lucrarea le va permite oamenilor de știință să distingă mai bine cum Soarele a modelat atmosfera planetei noastre și dezvoltarea vieții pe Pământ”, au spus cercetătorii de la Centrul Spațial Goddard al NASA din Greenbelt, Maryland.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Astronomii nu mai pot să se întoarcă cu miliarde de ani pentru a ști cum a fost Sistemul Solar timpuriu. Cu toate astea, există mai mult de 100 de miliarde de stele în Calea Lactee, dintre care una din zece are dimensiunile și luminozitatea similare cu Soarele nostru.

NASA a anunțat că Kappa 1 Ceti este o stea solară analogică din apropierea noastră, afirmând că ea se găsește ”pe următoarea stradă” de lângă Pământ.

Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO

Cercetătorii au folosit datele stocate de mai multe telescoape spațiale, precum Hubble, TESS, NICER și ESA XMM-Newton. Aceste instrumente moderne din cosmos sunt capabile să măsoare vânturile stelare, dar încă nu este posibil să observăm direct acest fenomen pentru alte stele din galaxia noastră, precum Kappa 1 Ceti.

Citeste si:
Descoperirea care surprinde omenirea: Oceane de apă găsite pe două lumi extraterestre VIDEO
Descoperirea care surprinde omenirea: Oceane de apă găsite pe două lumi extraterestre VIDEO
Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Cruz au făcut o descoperire extraordinară, în două lumi extraterestre: oceane cu apă lichidă. Acest lucru a fost observat de către...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...