O noua teorie a lui Einstein descoperita intr-un manuscris: Da peste cap Big Bang?

Joi, 27 Februarie 2014, ora 12:47
6010 citiri
O noua teorie a lui Einstein descoperita intr-un manuscris: Da peste cap Big Bang?
Foto: IB Times

O descoperire uimitoare a fost facuta la Ierusalim, unde s-a gasit un manuscris pierdut al lui Albert Einstein. Acesta dezvaluie o noua teorie privind formarea Universului, alternativa a Big Bang-ului.

Manuscrisul a fost descoperit in Arhivele Albert Einstein din Ierusalim, el fiind trecut cu vederea multi ani, dupa ce expertii l-au catalogat gresit, potrivit IB Times.

Acesta a fost neobservat vreme de zeci de ani, conform revistei Nature. A fost scris de catre Albert Einstein in timpul unei calatorii in California, din anul 1931.

Celebrul fizician Albert Einstein a sugerat o teorie alternativa la Big Bang, in care a sustinut ca Universul se extinde in mod constant si va continua sa faca acest lucru intotdeauna.

Einstein a fost convins de expansiunea Universului

Manuscrisul arata cum Einstein a descris o idee despre formarea Universului. "Pentru ca densitatea sa ramana constanta, noi particule ale materiei trebuie sa se formeze in mod continuu", a spus Einstein.

Simon Mitton, un istoric de la Universitatea Cambridge, a declarat ca a ramas socat atunci cand si-a dat seama ce reprezenta manuscrisul. El spune ca acesta arata ca astrofizicianul britanic Fred Hoyle, care a prezentat o teorie similara despre Univers, 20 de ani mai tarziu, nu a fost radical, asa cum se crezuse anterior.

Hoyle a sustinut ca spatiul s-ar putea extinde in continuare, vesnic, pastrandu-si densitatea aproape constanta. Teoria lui Hoyle a fost in cele din urma exclusa de fizicieni, dar stiind ca Einstein a venit cu o idee similara, i-ar fi dat mai multa credibilitate.

Einstein inca mai face bani, post-mortem

Cercetatorii cred ca manuscrisul lui Einstein descoperit a fost "un proiect neprelucrat" creat "intr-o stare emotionala si bazat pe o idee ingenioasa, dar care a fost abandonat".

Descoperirea manuscrisului si a acestei teorii dovedeste ca "Einstein nu a fost complet convins de Big Bang", a spus Helge Kragh, istoric la Universitatea Aarhus din Danemarca. "Ceea ce arata manuscrisul este ca, de atunci, el a acceptat idea expansiunii spatiului", a adaugat Kragh.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#descoperit manuscris Einstein, #manuscris pierdut Einstein, #manuscris einstein descoperit Ierusalim, #teorie noua Univers Einstein, #noua teorie formare Univers , #descoperire
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Olaaa, dom' Titus! Noua teorie descoperita in dulap si apoi lasata