Ziare.com

O statuie a lui Iisus arde fara flacari - paranormal sau fapt accidental?

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 18:55

   

O statuie a lui Iisus arde fara flacari - paranormal sau fapt accidental?
O statuie din ipsos culcata a lui Iisus, aparent arzand fara flacari, descoperita in biserica Sf. Maria din Boulou, la sud de Perpingan (Franta), a starnit de cateva zile interesul tuturor.

Povestea a inceput cand pompierii au fost chemati sa intervina in biserica Sf. Maria din Boulou (Pirineii Orientali), invaluita de un fum gros.

Ajunsi la fata locului, acestia au constatat ca emanatile proveneau de la o statuie din ipsos a lui Hristos ce se afla pe o suprafata din lemn, potrivit Direct Matin.

Timp de peste o jumatate de zi, pompierii s-au ocupat de cladirea bisericii, aerisind-o ca sa se asigure ca nimic nu se va mai intampla. Si ce era mai important, sa incerce sa descifreze originea fenomenului, tinand cont ca biserica era inchisa inainte de aparitia fumului, iar statuia ardea fara flacari.

Scepticismul bisericii

In asteptarea rezultatelor analizelor, efectuate si de politisti, ipoteza paranormala s-a raspandit ca focul, episodul facand in special trimitere la cazurile de autocombustie invocate frecvent de pasionatii de ezoterism. Insa pana acum, aceste presupuse autocombustii vizau doar corpuri umane si nu statui.

Parintele Bruno Segondy, din parohia Ceret, a refuzat orice interpretare paranormala, aratandu-se convins ca acest straniu fenomen nu putea fi decat de origine fizica sau umana. "Pentru mine, a existat o ardere voluntara sau accidentala", a declarat pentru cotidianul regional Midi Libre.

O prima pista

Un prim indiciu ar putea confirma intuitia pastorului Segondy. Intr-adevar, politia ar fi descoperit urme de ceara pe suportul din lemn pe care sta statuia. Ipoteza unui credincios ce a lasat lumanarea sa se consume dupa colectare ar trebui luata in calcul. Deocamdata, misterul este departe de a fi elucidat, dar aceste picaturi de ceara pot fi considerate ca o prima pista.

Multe opere de arta ale lumii catolice sunt arhicunoscute pentru fenomene misterioase asociate acestora. Este cazul mai ales al statuilor Fecioarei Mariei din care se scurg lacrimi de apa, de ulei sau de sange, ca in cazul celebrei Madonna di Civitavechia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"hristos" din ipsos!

"hristosul" lor din ipsos se topeste, arde! Nu vreau sa fiu rau cu nimeni, nici macar cu cei care promoveaza acest marsav cult idolatric, dar uitati-va la statuie, oameni buni! Uitati-va si judecati rational, logic si obiectiv, acesta este Hristos, asa arata El? Cititi va rog in ultima carte a Bibliei, numita Apocalipsa, cap. 1, si veti vedea descris in cuvinte omenesti, cum L-a vazut Apostolul Ioan in Insula Patmos...In ce trup de glorie L-a vazut acest apostol, cu fata mai stralucitoare ca a soarelui...Ce sa zic? Toti acei care isi bat joc vor raspunde inaintea lui Dumnezeu...Pocaiti-va si primiti-L pe Cel ce este viu in vecii vecilor, pe Domnul Isus Hristos, ca Domn si rascumparator al sufletelor dvs...Fiti binecuvantati de El!

 

Marsav ''cult idolatric´´...

....cuvintele tale imi aduc aminte de ''rudele tale mai indepartate´´: iconoclasti si care traiau intre anii 726-843. A-ti aparut voi ''pocaitii´´ sa invatati lumea ce are de facut; o singura intrebare de baraj am pentru ''iluminati´´ ca tine: unde a-ti fost cu toata teoria voastra pana in anul 1517? Da-ti o davada ca a-ti existat timp de 2.000 de ani si mai stam de vorba.

@Maramu'76

Citeste cu atentie textul indicat din Biblie(Apoc.1:1-20), spune-mi(corect!) ce ai inteles, dupa care iti voi spune unde eram noi in perioada aceasta de 2000 de ani. Astept...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor