O statuie a lui Iisus arde fara flacari - paranormal sau fapt accidental?

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 18:55
6573 citiri
O statuie a lui Iisus arde fara flacari - paranormal sau fapt accidental?

O statuie din ipsos culcata a lui Iisus, aparent arzand fara flacari, descoperita in biserica Sf. Maria din Boulou, la sud de Perpingan (Franta), a starnit de cateva zile interesul tuturor.

Povestea a inceput cand pompierii au fost chemati sa intervina in biserica Sf. Maria din Boulou (Pirineii Orientali), invaluita de un fum gros.

Ajunsi la fata locului, acestia au constatat ca emanatile proveneau de la o statuie din ipsos a lui Hristos ce se afla pe o suprafata din lemn, potrivit Direct Matin.

Timp de peste o jumatate de zi, pompierii s-au ocupat de cladirea bisericii, aerisind-o ca sa se asigure ca nimic nu se va mai intampla. Si ce era mai important, sa incerce sa descifreze originea fenomenului, tinand cont ca biserica era inchisa inainte de aparitia fumului, iar statuia ardea fara flacari.

Scepticismul bisericii

In asteptarea rezultatelor analizelor, efectuate si de politisti, ipoteza paranormala s-a raspandit ca focul, episodul facand in special trimitere la cazurile de autocombustie invocate frecvent de pasionatii de ezoterism. Insa pana acum, aceste presupuse autocombustii vizau doar corpuri umane si nu statui.

Parintele Bruno Segondy, din parohia Ceret, a refuzat orice interpretare paranormala, aratandu-se convins ca acest straniu fenomen nu putea fi decat de origine fizica sau umana. "Pentru mine, a existat o ardere voluntara sau accidentala", a declarat pentru cotidianul regional Midi Libre.

O prima pista

Un prim indiciu ar putea confirma intuitia pastorului Segondy. Intr-adevar, politia ar fi descoperit urme de ceara pe suportul din lemn pe care sta statuia. Ipoteza unui credincios ce a lasat lumanarea sa se consume dupa colectare ar trebui luata in calcul. Deocamdata, misterul este departe de a fi elucidat, dar aceste picaturi de ceara pot fi considerate ca o prima pista.

Multe opere de arta ale lumii catolice sunt arhicunoscute pentru fenomene misterioase asociate acestora. Este cazul mai ales al statuilor Fecioarei Mariei din care se scurg lacrimi de apa, de ulei sau de sange, ca in cazul celebrei Madonna di Civitavechia.

Citeste si:
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 10 august, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. ”Autoritatea pentru Reformă...
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 10 august, că nu s-ar teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea dacă ar candida pentru un nou mandat, amintind că fostul edil a lăsat...