Omul care a transformat apa in benzina (II)

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 18:25
7772 citiri
Omul care a transformat apa in benzina (II)
Foto: waterforgasfuel.com

Chimistul american John Andrews a ramas in istorie ca omul ce a reusit sa transforme apa in benzina, cu ajutorul unor ingrediente secrete, ce nu au fost niciodata dezvaluite lumii.

Dupa demonstratiile facute pentru armata americana, cu ajutorul reporterului Walter Meriwether, chimistul a obtinut promisiunea ca armata ii va cumpara inventia si, indata ce acesta va veni la Washington, se va ordona pregatirea unui avion si a unui submarin pentru teste.

Dupa ce Meriwether a transmis telegrafic noutatile lui Andrews, acesta a pretins pentru inventia sa doua milioane de dolari. Spre surprinderea lui Meriwether, secretariatul armatei a acceptat sa plateasca suma, dar cu o conditie. Banii urmau sa fie depusi la o banca, iar Andrews primea acesti bani doar daca testele erau incununate de succes si dupa ce inventatorul va da formula sa chimica unei echipe de 10 chimisti stabiliti de armata.

Andrews insa voia banii inainte pentru ca, spunea el, amestecul lui de substante este atat de simplu, incat ii era teama ca armata nu-si va tine cuvantul si nu-i va da banii din contul deschis pentru el.

Afland de pretentiile lui Andrews, militarii si-au schimbat parerea si au hotarat sa ceara neconditionat efectuarea unui nou experiment, inainte de luarea unei decizii.

Meriwether a incercat sa-l contacteze pe Andrews din nou, dar nu a primit de data asta nici un raspuns la telegrama sa. Reporterul a trimis o noua telegrama, cu invitatia de a veni la Washington pentru teste, din nou insa fara nici un ecou.

Dupa a treia telegrama fara raspuns, reporterul a inceput sa fie ingirjorat. Telegrafiind la statia de telegraf din McKeesport, reporterul a primit raspunsul ca telegramele lui nu au fost ridicate de destinatar.

Meriwether a luat atunci primul tren spre McKeesport, unde a ajuns dupa-masa, tarziu. In timp ce soarele apunea in spatele muntilor Allegheniees, reporterul suna tocmai la soneria locuintei lui Andrews, fara a primi insa niciun raspuns.

Toate cautarile lui Meriwether, in oras si pe la vecini, nu au dus la niciun rezultat, in afara de informatiile ca inventatorul lucra la un nou motor si ca isi cumpara mereu chimicale din orasul vecin, Pittsburgh.

Foarte dezamagit si ingrijorat, Meriwether apeleaza la politie, care trimite doi detectivi sa cerceteze locuinta acestuia. Locuinta era ravasita, descoperindu-se urme de violenta, iar caseta in care-si tinea sticluta cu substanta verde disparuse si ea fara urma.

Despre soarta lui Andrews nu s-a mai aflat niciodata nimic. Toate lucrurile sale personale, inclusiv doua conturi bancare, au ramas nerevendicate.

In anul 1935, cand Franklin D. Roosvelt a fost ales a doua oara presedinte al SUA, Meriwether a incercat inca o data sa afle daca mai poate afla ceva despre soarta lui Andrews si a luat din nou legatura cu toti cei care l-au cunoscut.

Amiralul Jessop, iesit deja la pensie, i-a confirmat ca nu a mai auzit de atunci nimic despre Andrews, ca de altfel si toti ceilalti participanti la teste, chestionati de reporter. Si astfel, a trebuit sa se lase si el pagubas.

Meriwether a fost un jurnalist foarte apreciat, care niciodata nu a cochetat cu jurnalismul de senzatie. Pe langa marturiile lui, au ramas o serie de documente si declaratii ale martorilor, care au confirmat existenta substantei care transforma apa de mare in combustibil.

Aceasta istorioara a fost publicata cu toate detaliile de Meriwether, in ziarul The New York Word. La 20 mai 1973, istoria a fost din nou reluata in publicatia Orange County Daily Pilot, din orasul Cosa Mesa, California.

Cele mai importante puncte ale acestei istorii au fost prezentate si in Congresul SUA, la 12 iunie 1973, de catre reprezentantul californian Craig Hosmer, dar toate aceste actiuni nu au dus la nici un rezultat.

Poate ca totusi formula magica a lui Andrews zace pe undeva si va iesi curand la iveala.

Iar daca totusi s-a pierdut, amestecul de substante fiind foarte simplu, dupa spusele chimistului, putem spera macar ca va veni cineva care va descoperi formula magica inca o data.

Nota:

La aproape 100 de ani de la evenimentele descrise in articolul reporterului Walter Meriwether, intr-o pagina din Wikipedia, Enciclopedia libera, se spune ca John Andrews s-ar fi intors de fapt in Canada, unde era inrolat in Marina.

Cu toate acestea, misterul granulelor verzi care transforma apa in benzina nu a fost niciodata elucidat.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#benzina apa, #inventie benzina apa, #combustibil baza apa, #John Andrews benzina , #descoperire
Comentarii
Poza Kronstadter
Kronstadter
rank 5
Poza fraguta
fraguta
rank 1
una din marile manipulari din piata gen moguli, evrei, masoni, extraterestrii care comploteaza ptr ca romanasul nostru sa nu traiasca bine si sa nu bage benzina din fantana