Ziare.com

Pod natural descoperit pe Luna

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 22:38

   

Pod natural descoperit pe Luna
Un pod natural a fost descoperit pe Luna. Acesta poate fi vazut in imagini luate de sonda NASA care orbiteaza satelitul natural al Pamantului.

Podul are o lungime de 20 de metri si o latime de 7 metri. Spre deosebire de podurile naturale prezente pe planeta noastra, formate in urma eroziunii cauzate de vant si apa, podul selenar s-a format, probabil, in urma unei coliziuni. Aceasta s-a petrecut cu cateva miliarde de ani in urma, conform revisteiNew Scientist.

In urma acestui impact s-a format un crater cu un diametru de 77 de kilometri. Podul natural s-a format in urma unui proces in care rocile topite de impact au fost imprastiate pe margini. Cu timpul, s-au racit si au format portiunea transversala a acestui crater.

Se presupune ca, daca un astronaut ar pasi pe el, podul ar rezista. Insa e putin probabil ca cineva sa calce pe el prea curand, de vreme ce misiunile spatiale se concentreaza acum asupra cometelor si planetei Marte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3488 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pàpusel frumos, eu nu vàd acolo nici un pod, dar e drept cà sunt mai bàtrànà si nu mai vàd asa de bine,

Pt cà esti simpatic o sà-ti spun ce se asteaptà pt a relansa càlàtoriile spre lunà, Marte si alte planete.
E vb de o nouà navà spatialà care va zbura cu alt combustibil decàt cel cunoscut azi, nu stiu sà-ti explic prea bine pt cà nu le am cu fizica, poa' sa fie ceva cu materie- antimaterie, in orice caz nava are in jurul ei un càmp magnetic puternic care o fereste de frecare.

In anii '70 americanii au pus la punct un avion de acest tip care zboarà cu 10.000km/h ( deci nava va zbura mai repede in afara atmosferei dacà se reuseste depàsirea fazei test).

Ce-ti scriu eu nu e o poantà, un cercetàtor la CNRS a scris o carte pe care eu am cumpàrat-o absolut intàmplàtor acum càtiva ani pt cà mi-a plàcut titlul, pt moment am impresia cà se gàseste doar de ocazie, dar poate ea va fi reeditatà :

http://www3.fnac.com/search/quick.do?text=ovnis+et+armes+secretes+americaines&category=book&x=13&y=6

Dacà te duci cu mousul pe copertà, ai acolo chiar poza avionului care seamànà cu o pisicà de mare ... aripile trebuind sà reziste la presiuni f mari la asa o vitezà.

F probabil cà avionul a fost copiat dupà o navà extraterestrà, tipul dà multe detalii cu fizicà dar eu nu sunt prea tare la asta, cine e curios sà-si procure cartea, poate o sà inteleagà mai mult ca mine ...

@+

 

Prezentarea editorului :

Ovnis et armes secrètes américaines
Jean-Pierre Petit, astrophysicien et directeur de recherche au CNRS, participe en Angleterre à un congrès consacré à la « propulsion avancée ». Il y fait des rencontres étranges. Des collègues américains lui apprennent que les Etats-Unis, loin d’avoir abandonné les recherches en « MHD » (magnétohydrodynamique), les auraient au contraire poursuivies à grands frais et dans le secret le plus absolu. Un engin nommé Aurora volerait à 10 000 km/heure et à 60 km d’altitude depuis 1990. Les Américains posséderaient également des torpilles « hypervéloces » filant à 2 000 km-heure. Les Russes avaient engagé des recherches sur des projets analogues qu’ils n’ont pu achever, faute de moyens financiers. Les Européens, quant à eux, ont vingt-cinq ans de retard : rigoureusement irrattrapables, estime Jean-Pierre Petit. Au-delà de cet arsenal secret dont disposerait la première puissance mondiale, Jean-Pierre Petit a recueilli aussi, au cours de ce colloque, des confidences plus stupéfiantes encore, liées aux ovnis. Pour la première fois, des responsables parlent et le voile se déchire.

http://livre.fnac.com/a1741566/Jean-Pierre-Petit-Ovnis-et-armes-secretes-americaines?Fr=0&To=0&Nu=1&from=1&Mn=-1&Ra=-1


PS:

Deci dacà navele cu acest tip de combustibil vor fi posibil de construit la un pretz suportabil, in urmàtoarea fazà se vor construi nave spatiale pe acest principiu, ele vor zbura mult mai repede decàt ce stim noi azi.
Ei au pus in stand by zborurile, pt cà asteaptà acest moment pt a putea parcurge mai repede distante asa de mari ( pànà la Marte si mai incolo).

Daca nu sti

De ce te bagi? Ai dreptate cand spui ca nu prea le ai cu fizica.

Consider cà e interesant pt cei ce nu cunosc despre existenta acestui avion s-o afle,

In rest, cei interesati de detalii le pot afla din carte, dupà cum am spus, el dà acolo toate detaliile care i-ar putea interesa pe fizicieni.
De asta mà bag, ca sà afle lumea cà suntem in prag de a ne modifica fundamental modul de deplasare.
Hai, pa !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor