Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Misterul fauritorului Primului Templu din Ierusalim descifrat: Descoperirea care confirma Biblia VIDEO

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 05:43
8973 citiri
Misterul fauritorului Primului Templu din Ierusalim descifrat: Descoperirea care confirma Biblia VIDEO
Palatul lui Solomon FOTO: learnreligions

Regele Solomon este cel care a ridicat Primul Templu din Ierusalim, fiind venerat de crestinism si iudaism pentru intelepciunea sa si de islam ca profet. Daca pana acum, existenta sa era pusa sub semnul intrebarii, iata ca acum arheologii au descoperit dovezi care arata ca el a fost nu numai un monarh vestit, ci si primul magnat din lume.

Tot ceea ce stiau istoricii, pana in prezent, despre Solomon, se baza pe scrierile Bibliei, inclusiv detalii despre santuarul sau decorat cu aur pur, potrivit The Guardian.

Trebuie mentionat faptul ca oamenii de stiinta au incercat in zadar sa gaseasca surse concludente ca regele Solomon ar fi trait, in urma cu 3.000 de ani. Nu s-au descoperit inscriptii sau ramasite ale magnificului sau palat si templu, pe care se presupune ca el le-a construit la Ierusalim.

Dar, acum arheologul britanic dr. Sean Kingsley a adunat dovezi care arata, in mod clar, ca Solomon a exista in carne si oase. De-a lungul a zece ani de cercetari, expertul maritim a efectuat un audit in privinta regelui.

Cercetarile sale s-au intins dincolo de Tara Sfanta, de-a lungul Mediteranei, pana in Spania si Sardinia. El a descoperit probe arheologice care sustin descierile din Biblie. Solomon "i-a depasit pe toti regii Pamantului in bogatii si intelepciune", iar imparatul fenician Hiram "l-a aprovizionat pe fauritorul Primului Templu cu lemn de cedru si aur, cat a dorit".

Orasele de pe coasta Spaniei, o sursa de aur si argint pentru Solomon

Arheologul a explorat orasele andaluze de la Mezquitilla la Malaga si a descoperit ca dovezile releva "o coasta feniciana". Hartile vechi se refereau la un loc precum Cerro Solomon sau Dealul lui Solomon.

Un document din secolul al XVII-lea noteaza ca acesta a fost numit anterior Castelul lui Solomon, iar altul vorbeste despre oamenii "trimisi acolo de regele Solomon pentru a aduce aur si argint".

Sapaturile recente de la Huelva au scos la iveala dovezi ale israelitilor si fenicienilor, inclusiv colti de elefanti, ceramica si greutati ale comerciantilor. Legaturile cu Orientul Mijlociu ale obiectelor au fost datate in anul 930 i.Hr., cand a fost sfarsitul domniei lui Solomon.

Kingsley este convins ca dovezile descoperite sustin scrierile Bibliei. "Calatoriile pe distante lungi catre Ophir si Tarshish au adus la curtea regala un rau de aur, argint, pietre pretioase si marmura. Nici Israelul, nici Libanul nu aveau resurse locale de aur si argint. Astfel, israelitii au privit spre orizont. Tara Tarshish-ului a fost o sursa vitala pentru palatul lui Solomon".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#regele Solomon pilde, #primul templu crestin Ierusalim, #Ierusalim, #Biblia, #crestinism, #iudaism , #descoperire