Secretul macabru ascuns de o carte a Universitatii Harvard: E legata in piele de om

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 21:31

   

Secretul macabru ascuns de o carte a Universitatii Harvard: E legata in piele de om
O carte ascunsa inca din secolul 19 la universitatea Harvard a scos la iveala, in sfarsit, un secret teribil pe care de acum il va cunoaste intreaga lume. Ea este invelita in pielea unei femei care suferise de o boala mentala.

Specialistii de la prestigioasa universitate americana sustin ca o carte scrisa de romancierul francez Arsene Houssaye a fost imbracata in piele umana, scrie inquisitr.com. In biblioteca acestei institutii de invatamant se afla un numar impresionant de carti, adica 18,89 de milioane de volume.

Un asemenea volum este extrem de rar, nemaifiind cunoscute alte exemplare similare in intreaga lume. La inceputul acestui an, o alta presupunere s-a dovedit falsa, caci trei carti care se gasesc tot acolo s-au dovedit a fi imbracate in piele de oaie, si nu de om. Acum, o echipa de specialisti a confirmat faptul ca volumul in cauza are aceasta particularitate.

Heather Cole, cea care se ocupa de departamentul in cauza de la Harvard, a confirmat ca opera cu titlul "Des destinees de l'ame" ("Destinul sufletului") ascunde de mult timp acest secret teribil. Continutul ei este cumva legat de aspectul exterior, facand referire la ceea ce se intampla cu sufletul dupa moarte. Cel care a invelit-o este doctorul Ludovic Bouland. El a lasat si o nota explicativa in care mentioneaza ca o asemenea tema merita "o coperta umana" pe masura.

Medicul sustinea ca pielea folosita a fost luata de pe spatele cadavrului unei paciente moarte care nu avea rude. Practica era des intalnita in secolul 16, sursa pentru copertile cartilor fiind criminalii executati sau persoanele foarte sarace.

Una dintre cauzele pentru care astfel de carti sunt extrem de rare este data si de faptul ca pielea umana se rupe mai usor decat cea a animalelor, arta prelucrarii ei pentru invelisul cartilor fiind stapanita de foarte putini experti in trecut.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6481 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tudorion46
rank 5
si cu pielea noastra, ce carte va fi invelita?
Aaaaa! Cica o sa-i spuna "Destinul romanului" si va scrisa de prof.dr.acad........n-a ca nu-i stiu numele!
Nu-l faceti voi cunoscut?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor