Tratament revoluționar pentru cancer, descoperit la Oxford: Pe bază de extrase naturale din Himalaya

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 05:00
4943 citiri
Tratament revoluționar pentru cancer, descoperit la Oxford: Pe bază de extrase naturale din Himalaya

Un nou tratament revoluționar pentru cancer a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, în parteneriat cu compania biofarmaceutică NuCana. Medicamentul se află în teste clinice pe bolnavi cu tumori avansate și care au fost rezistente la terapia convențională.

O nouă chimioterapie a fost pusă la punct, ea fiind concepută pe baza unei molecule descoperite într-o ciupercă din munții Himalaya. Ea a fost dezvăluită, fiind un agent anti-cancer puternic și care va putea furniza în viitor un nou tratament pentru pacienții care suferă de această boală, potrivit India Times.

Substanța denumită NUC-7738 a fost sintetizată de către cercetătorii de la Universitatea Oxford și se află în stadii de testare experimentală, dar rezultatele recent raportate ale studiilor clinice sunt de bun augur.

Ingredientul activ din NUC-7738 se numește cordycepin, iar el a fost descoperit pentru prima dată în speciile de ciuperci parazite Ophiocordyceps sinensis, folosite ca remediu pe bază de plante în medicina tradițională din China, de secole.

Cercetătorii au făcut un anunț istoric: Oamenii pot trăi 130 de ani în acest secol, dacă îndeplinesc anumite condiții

Spre deosebire de corycepin natural, NUC-7738 nu se bazează pe hENT 1 (Human Equilibrative Nucleoside Transporter 1), celulele independente ai transponderilor de nucleozide.

Potrivit unui nou studiu privind NUC-7738, acest medicament îl face de 40 de ori mai puternic decât cordycepin, atunci când este testat împotriva cancerului uman. Rezultatele anunțate ale studiilor clinice arată rezultate pozitive. Acestea au început în 2019 și se află în plină desfășurare pe 28 de pacienți cu tumori avansate de cancer, care au fost rezistente la tratamentul convențional.

Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Noul tratament împotriva cancerului a fost foarte bine tolerat de bolnavi, iar ”semnele sunt încurajatoare în privința activității tumorale și a stabilității prelungite a bolii”, anunță cercetătorii de la Oxford. În prezent, testele clinice au ajuns în faza a 2-a, însă va mai trece timp până când medicamentul va ajunge pe piață.

Citeste si:
Unul dintre cei mai talentați portari are cancer la testicule
Unul dintre cei mai talentați portari are cancer la testicule
Portarul echipei Norwich, Dan Barden, în vârstă de 20 de ani, a anunţat, luni, că are cancer la testicule. El evoluează sub formă de împrumut la echipa Livingston FC. "Diagnosticul a...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com