Un oras medieval britanic, descoperit pe fundul marii (Video)

Vineri, 10 Mai 2013, ora 14:47

   

Un oras medieval britanic, descoperit pe fundul marii (Video)
Cercetatorii au descoperit in premiera un oras medieval pierdut, numit Atlantida Marii Britanii. Orasul scufundat in mare de la Dunwich a fost un port prosper, similar in marime cu Londra din secolul al XIV-lea.

Procesul eroziunii coastei de la Dunwich a inceput in anul 1286, iar scanarile 3D actuale ale oamenilor de stiinta au dezvaluit strazile vechiului oras, potrivit, Daily Mail.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Southampton a folosit tehnica de scanare 3D pentru a descoperi orasul-post Dunwich. In prezent, acesta este un sat aflat la 22 de kilometri sud de Lowestoft in Suffolk.

Finantat de catre English Heritage, proiectul condus de profesorul David Sear a scos la iveala o harta precisa care arata strazile fostului oras si a dezvaluit ruinele aflate pe fundul marii.

"Vizibilitatea sub apa la Dunwich este foarte redusa din cauza apei tulburi, iar acest lucru a limitat explorarea. Ne-am scufundat la locul sitului istoric cu ajutorul tehnicii rezolutiei acustice pentru a examina ruinele de pe fundul marii.

Tehnologia este destul de stralucitoare, precum o torta pe fundul marii, folosindu-se sunetul in locul luminii", a spus Sear.

"Furtunile severe din secolele al XIII-lea si al XIV-lea au concis cu o perioada de schimbari climatice, fiind o cotitura a climatului medieval, in ceea ce numim noi Mica Epoca de Gheata", a explicat profesorul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2875 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor