Ziare.com

Adolescentii intra in bucluc pentru ca nu pot recunoaste expresiile faciale

de Anca Serghescu
Marti, 22 Septembrie 2009, ora 22:11

   

Adolescentii intra in bucluc pentru ca nu pot recunoaste expresiile faciale
Un studiu realizat in Japonia a aratat ca majoritatea adolescentilor certati cu legea nu pot deosebi expresii faciale cum ar fi dezgustul sau furia, pe amandoua incadrandu-le la furie. De aici si situatiile neplacute in care intra.

Practic, ei confunda dezgustul cu furia, reactionand in consecinta, respectiv ostil, explica cercetatorii niponi, care au testat 24 de adolescenti delincventi.

Astfel, ei percep situatiile ca fiind periculoase, ostile, relateaza BBC, citand un studiu aparut in jurnalul Adolescent Psychiatry and Mental Health.

Celor 24 de adolescenti aflati intr-o scoala de corectie le-au fost aratate fotografii care surprindeau diferite expresii faciale, cum ar fi furie, dezgust, frica, fericire, tristete si mirare (surpriza).

Aceleasi poze le-au fost prezentate si altor tineri, care nu avusesera probleme cu legea.

Experimentul a aratat ca in cazul celor incarcerati furia si dezgustul deveneau acelasi lucru, de aici si situatiile conflictuale din cauza carora ajunsesera sa aiba de-a face cu legea.

Pe de alta parte, totusi, cercetatorii au fost nevoiti sa recunoasca si faptul ca IQ-ul delincventilor era mai mic decat al adolescentilor voluntari, si acest aspect putand explica dificultatea de a face diferenta intre anumitele tipuri de mimica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1087 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor