Albastrul sporeste creativitatea

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 15:00
1605 citiri
Albastrul sporeste creativitatea

Multa vreme, albastrul a fost asociat cu calmul si relaxarea. Noile studii demonstreaza, insa, ca aceasta culoare mareste creativitatea si predispune la asumarea riscurilor.

Un studiu realizat in Canada, de cercetatorii de la British Columbia University, le contrazice pe cele anterioare, atribuind acestei culori si alte calitati pe langa cele stiute.

In urma testelor, s-a dovedit ca voluntarii au facut "exces de imaginatie", fiind dispusi sa-si asume mai multe riscuri decat in mod obisnuit, relateaza Daily Mail.

Rosul, pe de alta parte, le-a marit puterea de concentrare. A studia intr-o camera ai carei pereti sunt vopsiti in rosu nu poate decat sa ajute la asimilarea informatiilor, au concluzionat cercetatorii.

Asta, chiar daca pana cum rosul era asociat cu pericolele si greselile. S-a dovedit ca, de fapt, aceasta culoare mareste atentia si ii face mai vigilenti pe cei care intra in contact cu ea.

In cadrul studiului, au avut loc sase experimente, in care cei 161 de voluntari au fost dusi, pe rand, in camere albastre sau rosii, unde au rezolvat mai multe teste. Printre altele, au fost pusi sa rezolve anagrame, sa memoreze liste de cuvinte si sa creeze jucarii pentru copii. Rezultatele au fost publicate in revista Science.

A.S.

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#albastru, #rosu, #culori, #stari, #creativitate, #asumarea riscurilor, #pericol , #experiment