Ziare.com

Algele, resursa biologica de energie a viitorului

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 17:25

   

Algele, resursa biologica de energie a viitorului
Algele ar putea fi resursa biologica de energie a viitorului pentru ca au un ciclu de viata mai scurt decat etanolul, iar biocombustibilul derivat din alge poate fi transportat mult mai usor.

Algele sunt folosite deja in comprimate de vitamine si in suplimente nutrionale.

Folosirea algelor este insa deocamdata prea costisitoare pentru a putea raspunde nevoilor industriei energetice, informeaza cotidianul New York Times.

"Cea mai mare provocare este pretul", a declarat Michael Webber, profesor la Universitatea din Texas, citat de NYT. Daca in acest moment algele pot produce 3.8 litri de combustibil la pretul de 10 dolari, provocarea este de a reduce pretul la 1 dolar.

Statul Texas este un teren de predilectie pentru cercetarea pe alge. Aici se gasesc din abundenta toate ingredientele necesare cultivarii algelor: dioxid de carbon din abundenta - fiind statul cu cele mai mari emisii din SUA -, lumina soarelui si apa sarata.

Companii ca Solix Biofuels au inceput deja comercializarea algelor pentru combustibil.

Universitatea din Texas detine in prezent cea mai importanta colectie de alge, cu mai mult de 3.000 de specii cultivate in laborator.

Jerry Brand, directorul colectiei de alge de la Universitatea din Texas, prezinta laboratorul de cercetare pentru New York Times.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aoleu taica

Ori eu sunt greu de cap ori.... Eu nu prea am inteles pina la urma 1 litru de benzina extasa din cite tone de alge costa 10 Roni. Dar merg si mai departe si citesc ca sunt mai multe specii de alge. Pina la urma va trebui sa descoperim si noi solutii de erbicidat subacvatic ca ingrasamint natural nu prea se gaseste.... Eu asa gindesc in mintea mea scurta luata dupa un reporter de la zi.com

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor