Ambasada SUA, prima reprezentanta diplomatica "verde" din Romania

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 22:38
2485 citiri
Ambasada SUA, prima reprezentanta diplomatica "verde" din Romania

La finalul verii anului viitor, Ambasada Statelor Unite ale Americii va avea un nou sediu in Romania, in totalitate verde, prin care isi propune sa economiseasca 50% din consumul de energie electrica si gaz.

Proiectul are ca principal contractor compania americana American International Contractors Special Projects (AICI-sp) si ca subcontractori companiile romanesti Bog'Art, Sommering, LaFarge si Titan Mar, informeaza Evenimentul Zilei.

Noul proiect se va intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, in zona Baneasa, in apropierea padurii Tunari. Perimetrul total va fi umbrit de 300 de copaci, adaptati la sol si care rezista la seceta, pentru a reduce volumul de irigatii. Sediul va cuprinde 160 de locuri de parcare si rastele pentru biciclete, dar si cabine de schimb si de dus, pentru a incuraja alternativa de transport de doua roti.

Iluminatul interior si exterior este bazat pe senzori, pentru a nu irosi energia electrica, instalatiile sunt eficiente si reduc consumul de apa, iar ventilatia este si ea eficientizata. De asemenea, constructorii vor folosi materiale reciclate ca aluminiu si cupru si vor exista pubele speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor. Vopselele folosite vor fi ecologice pentru a reduce emisiile chimice din atmosfera.

Mobila va fi ecologica si fumatul va fi interzis la mai putin de opt metri de orice intrare in interiorul cladirii.

#ambasada SUA constructie verde, #ambasada SUA eco , #experiment