Amenda de circulatie record in Elvetia - 290.000 de dolari

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 13:21

   

Amenda de circulatie record in Elvetia - 290.000 de dolari
Un milionar elvetian a primit o amenda de circulatie record, dupa ce judecatorii din St. Gallen au stabilit o penalizare proportionala cu averea sa.

Barbatul a fost prins de politie cand conducea un Ferrari Testarossa cu 137 de kilometri pe ora. Pentru ca are o avere estimata la 23,3 de milioane de franci elvetieni (22,7 milioane de dolari), judecatorii au considerat ca soferul recidivist isi permite o amenda de 299.000 de franci (290.000 de dolari), transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul judecatoriei, milionarul depasise limita legala de viteza cu 57 de kilometri pe ora. Amenda poate fi contestata la Curtea Suprema de Justitie a Elvetiei.

Suma reprezinta un record, dar nu este singura stabilita in functie de averea soferilor vitezonami in Elvetia. In 2008, un sofer de Porsche a fost amendat cu 111.000 de franci pentru ca a incalcat legile de circulatie din Zurich.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tudor65
rank 5
-
Pe cind si la noi asemenea lucru?
Un baiat de Dorobanti nici nu baga de seama 1000 lei amende dar 200.000 euro?mai sta si se gindeste daca mai incalca legea unul ca Copos,Turcu,Rosianu.....
:)
rank 1
Pe gaozarii nostri
care-si fac de cap prin orase cu masinile lor de fite cine-i amendeaza ? La fel pe motociclisti , care au devenit un factor de stres imens datorita zgomotului pe care-l fac intentionat ca sa arate lumii cat de ai d.racu sunt ei.Politia se plange ca nu are suficienti bani de la buget ! Pai daca ar amenda toate contraventiile din Bucuresti toti politistii din Bucuresti si-ar tripla veniturile ar avea si dotari si benzina.
speedy
rank 1
asa-i in ELVETIA...
cand o fi si ROMANIKA al douazecisisaptelea canton al ELVETIEI, o sa avem si romanicii circulatie civilizata, pana atunci...mai rasfirati, mai rasfirati !
:)
rank 1
Nu cred ;
Mai degraba devin aia provincie romaneasca si ar fi pacat!
Cucubau23
rank 1
Simplu
Foarte simplu , limita amenzi care o poate da un politist in Ro sa fie maxim 100 Ron ,ce trece peste decide judecatorul si ala sa aiba o lege la baza sa pedepseasca dupa avere respectiv dupa venit. Exemplu daca unu trece pe rosu la semafor o amenda echivalenta cu salariul de pe 20 zile de munca .Efectul va fi ca la un strungar cu 1200 salariu i da amenda de 1100 lei care doare tare la unul ca Prgoana Junior cu 35 de firme si un venit lunar de 120.000 Ron amenda va fi de 110.000 Ron care si pe el il doare . Asa ajung totii sa respecte acceiasi lege si sint egali in societate.
calugaru vasile
rank 1
vb prostii
daca acum un proces dureaza ani buni, da-tzi seama cat ar dura shi cat ar costa sa stabileshti veniturile fiecarui contravenient, fara sa faci la randul tau o nedreptate.tzinetzi cont de faptul ca intr-un an cred ca se aplica milioane de contraventzii la circulatzie.
cucubau23
rank 1
greseala
e foarte simplu ,nu trebuie nici un proces sofisticat daca legea e cit se poate de clara.Ce priveste salariul ,strungarul aduce ultima hirtiuta de salarizare cu o luna inainte si prigonel aduce actele contabile din decembrie al ultimului an si se imparte la 12 luni si se stie exact cit trebuie sa fie amenda . Ca o fi 103.000 sau 112.000 in loc de exact 110.000 nu mai conteaza .Important este sa obtina societatea o corectie egala pentru fapte egale.Si cel mai perfect ar-i fi daca amenda nu merge central la bucuresti ci ramine in societate la locul faptei. Exemplu? Amenda data la focsani merge la Azilul de batrini pentru renovarea dormitoarelor.Amenda data la arad merge la casa copilului pentru toalete noi etc. etc. Vointa sa fie ca se rezolva toate ca sin in elvetia
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor