Ziare.com

Americanii nu mai stiu sa se relaxeze

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 11:17

   

Americanii nu mai stiu sa se relaxeze
Timpul consacrat de americani relaxarii, in 2008, a scazut la doar 16 ore pe saptamana, cel mai redus nivel din ultimii 25 de ani

In 2008, americanii au muncit in medie 46 de ore pe saptamana si s-au distrat doar 16, conform unui studiu realizat de institutul de sondare a opiniei publice Harris Interactive, relateaza AFP. La timpul de lucru s-au adaugat si orele de studiu sau cele dedicate menajului.

In 1973, data la care institutul a inceput sa masoare acesti indicatori, americanii munceau 41 de ore pe saptamana si isi dedicau diverselor metode de recreere 26 de ore.

In comparatie cu 2007, americanii si-au petrecut, in 2008, o ora in plus la serviciu sau au dedicat-o unei ocupatii adiacente, dar s-au distrat cu patru ore mai putin.

Criza financiara le-a rapit din timp

Harris Interactive a mai concluzionat ca exista o diferenta de trei ore intre 2007 si 2008 pe care americanii nu le-au petrecut nici la munca, nici pentru a se recrea, ci "intr-o zona gri, nebuloasa". Cele trei ore au fost folosite pentru informare in problema crizei financiare.

In ceea ce priveste timpul dedicat relaxarii, 30% dintre americani sustin ca prefera lectura, putin mai multi decat in 2007, 24% opteaza pentru televiziune, fata de 18%, anul trecut, iar 17% prefera sa stea cu familia, fata de 14%, in 2007.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1045 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

un neadevar

Ba stiu foarte bine sa se relaxeze , va spune un american.

 

Hai spune-mi.American de balta

Muncitori

Cred ca americanii sint cei mai muncitori de pe planeta. Canadienii - mai ales chebecoshii - si europenii majoritatea nu stiu decit sa intinda mina la guvernele lor socialiste

 

DA! In America

se munceste NIMENI NU DA POmeni...asa cum asteapta romanasii sau alti europeni. Aici muncesti, esti competent RAMII nu esti OUT!!! Gind ai un loc de munca dai cei mai bun din tine, nu astepti sa se termine programul si fuga acasa...timpul trece leafa merge nu este aplicabil aici. Iar de distrat cind o fac o fac bine... nu se imbata si lalaie, ca sa isi exprime fericirea sa cum fac ceoi mai saraci cu mintea si mai certati cu efortul...Fara munca nu ai piine!!!! Asa ca vedeti ce este in ograda voastra si lasati americanii ca se descurca ei fara ajutorul vostru! OK?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor