Americanii sunt platiti sa consume mai putin curent (Video)

Vineri, 19 Martie 2010, ora 21:41

   

Americanii sunt platiti sa consume mai putin curent (Video)
O companie din Statele Unite a lansat primul credit de emisie de dioxid de carbon, destinat persoanelor fizice, prin intermediul caruia consumatorii sunt platiti daca reusesc sa consume mai putin curent electric.

Reprezentantii companiei MyEx spera ca experimentul lor sa devina in timp o platforma globala pentru comertul cu credite de carbon, dedicata in primul rand utilizatorilor casnici de energie electrica, transmite AFP.

Cel putin 2.000 de locuinte au fost inscrise pana acum in acest program, iar in luna ianuarie a acestui an compania a reusit sa acorde primul credit, in valoare de 21,50 de dolari, din care 4,30 dolari reprezinta comisionul firmei.

Cat costa o casa cu energie proprie?

Consumatorii casnici inscrisi in program sunt stimulati astfel sa faca economie, reducand emisiile de dioxid de carbon si catigand in acelasi timp niste bani.

Pe langa salvarea planetei, succesul acestui proiect va garanta si realizarea unor venituri de invidiat, in conditiile in care compania percepe un comision de 20% din valoarea creditelor vandute, iar raspandirea la nivel global a programului se traduce in incasari de milioane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor