Are atacuri de panica pentru ca se teme de genunchii ei

Luni, 23 Martie 2009, ora 16:52
2189 citiri
Are atacuri de panica pentru ca se teme de genunchii ei

Stephanie Cockerill, in varsta de 19 ani, sufera de o fobie rara, ea neputandu-si privi proprii genunchi si nici pe ai celor din jur. Genuphobia de care sufera nu o lasa sa poarte fusta sau sa mearga, precum toata lumea, la strand.

Fobia tinerei studente britanice nu ii permite acesteia sa duca o viata normala, ea facand crize de panica si avand chiar probleme de respiratie ori de cate ori zareste macar genunchii ei sau ai altcuiva, relateaza Daily Mirror.

Fobia s-a manifestat, pentru prima oara, cand Stephanie avea 15 ani. De atunci, viata ei s-a schimbat. Daca, la inceput, pana si ei i s-a parut ciudat sa se teama de proprii genunchi, odata ce a cautat pe internet a ramas surprinsa vazand cati oameni sufera de aceeasi fobie. A aflat ca pana si o matusa de-a ei se temea de proprii genunchi.

De fapt, sacrificiul suprem pe care Stepahnie l-a facut vreodata pentru cineva a fost cand l-a lasat pe cel cu care a avut o relatie de durata sa ii atinga genunchii. In rest, insa, a avut de suportat toate rautatile celor din jur, oamenii crezand ca totul nu e decat o gluma.

O singura privire indreptata catre proprii genunchi o face sa se simta rau din punct de vedere fizic, imediat aparand tremuraturile si atacurile de panica. De multe ori, atacurile sfarsesc in lacrimi, povesteste Stephanie, care nici macar nu poate ingenunchea si care si-ar face fara a sta pe ganduri o operatie de indepartare a genunchilor in cazul in care asa ceva ar fi posibil.

Copiii, indiferenti la fobii

Potrivit specialistului Andy Duncan, copiii se nasc cu doar doua temeri, aceea de a cadea si cea de zgomote puternice. Toate celelalte izvorasc din acestea, sunt imprumutate de la altii sau se dezvolta odata cu inaintarea in varsta.

Asa isi explica si Stephanie, care nu si-a tratat niciodata fobia, dar se gandeste in prezent sa inceapa un tratament cu Andy Duncan, aparitia afectiunii. Chiar si asa, tanara studenta la Sheffield este bucuroasa ca are cui sa impartaseasca temerile, putand sta cu matausa sa fara teama de a-i zari genunchii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Genuphobia, #Stephanie Cockerill, #teama de genunchi, #afectiune, #tratament, #Andy Duncan , #experiment