Asia are un "deficit" de 100 milioane de femei

Luni, 22 Martie 2010, ora 22:35
2412 citiri

In multe tari asiatice, nasterea unei fete este considerata inca un blestem. Dupa ani si ani de avorturi selective si cazuri de infanticid, continentul este astazi cel mai masculin din lume, iar acest dezechilibru are o multime de consecinte

Sunt numite "missing women", adica fetitele care nu s-au nascut, care au fost ucise la nastere sau care au fost lasare sa moara in frageda pruncie, scrie site-ul lesquotidiennes.fr.

Potrivit unui raport al Natiunilor Unite publicat la inceputul lunii martie, numarul fetitelor sacrificate in Asia ar atinge 100 de milioane. Care era vina lor? De a nu se fi nascut baieti. Astazi, gravul dezechilibru demografic provocat de aceasta discriminare are mule consecinte.

In multe tari asiatice, nasterea unei fetite ramane o dezonoare. Dat fiind sistemul patriarhal, trebuie sa se nasca un fiu pentru a continua familia, numele, care sa transmita averea si sa-si ajute parintii batrani. Un proverb chinez spune ca "sa cresti o fata inseamna sa cultivi gradina altuia". Indienii spun ca inseamna "sa uzi gradina vecinului".

Dupa secole in care cazurile de infanticid au fost numeroase, introducerea ecografiei la inceputul anilor 1980 a favorizat milioane de avorturi selective si a contribuit la accelerarea eliminarii fetelor.

Numai China si India au o lipsa de 85 milioane de femei. Ginecidul (uciderea nou-nascutilor de sex feminin) este o practica frecventa si in Pakistan, Vietnam, Bangladesh sau Taiwan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deficit femei Asia, #numar femei Asia, #avorturi selective fete, #baieti nascuti Asia, #cultura nastere baieti , #experiment
Comentarii
L
Lake
rank 1
Oriunde oamenii au cautat sa-L corecteze pe Dumnezeu,