Australiencele au o noua problema: sanii prea mari

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 13:34
5490 citiri
Australiencele au o noua problema: sanii prea mari

Pieptul australiencelor creste direct proportional cu criza economica, care nu a reusit sa le micsoreze formele pana acum, ci dimpotriva, arata ultimele cercetari de piata.

Peste 40% dintre australience au ajuns sa poarte cupa DD la sutien, arata statisticile citate de news.com.au. In anii '50, de exemplu, cele mai vandute sutiene aveau cupa B.

Au aparut din ce in ce mai multe cliente cu nevoi speciale, pentru care companiile producatoare de lenjerie intima au inventat cupa K (Eveden Australia), G (Berlei si Triumph), J (Fayereform, Freya, Le Mystere).

Anticonceptionalele si estrogenul artificial din alimente

Specialistii au incercat sa gaseasca o explicatie pentru acest fenomen. In opinia lor, de vina pentru voluptatea exagerata a australiencelor ar fi obezitatea, pilulele anticonceptionale si hormonii artificiali.

Potrivit mai multor purtatori de cuvant ai unei companii producatoare de lenjerie intima, in doar 5 ani, vanzarea de sutiene cu cupa DD a crescut cu 8%.

In topul vanzarilor la Eveden Australia se afla sutienele cu cupa 10G.

Operatiile de reducere a bustului, la mare cautare

Din cauza dezvoltarii supradimensionate la nivelul bustului, si operatiile de reducere a sanilor sunt in floare in Australia, a declarat Dr. Goyen, care conduce clinica Alia, de chirurgie estetica, din Sydney.

"Inainte faceam 10 - 15 operatii de reducere a sanilor pe an. Acum am ajuns sa operez 20 - 30 de femei", a declarat el.

Potrivit cardiologului Ross Walker, estrogenul artificial care se gaseste in alimente, plastic si cosmetice a contribuit si el la dezvoltarea exagerata a bustului femeilor. La fel si cel care se gaseste in pilulele contraceptive.

In plus, un piept prea mare descurajeaza femeile sa faca sport, incomodandu-le, cand, in realitate, acestea ar trebui sa faca exercitii fizice cat pot de mult, declara si Jenny O'Dea, specialist in imagine la Universitatea din Sydney.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sutien cupa DD, #australience sani mari, #anticonceptionale piept mare, #estrogen artificial bust, #operatii reducere bust , #experiment