Calatoria in timp este posibila, dar nu in trecut

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 23:33
4885 citiri

Calatoria in timp este posibila, dar numai in cazul cand se doreste sa se calatoreasca in viitor si fara a mai exista varianta intoarcerii, sustine fizicianul Brian Cox de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

Profesorul Cox a facut aceste afirmatii la Festivalul Stiintei britanice, potrivit Daily Mail.

Brian Cox sustine ca se poate construi o masina a timpului. Cu toate acestea, teoria functioneaza numai atunci cand se efectueaza o calatorie in viitor, a explicat Cox.

In timpul discursului sau de la Festivalul de la Birmingham, Cox a afirmat ca o calatorie in timp a fost deja efectuata, dar la o scara foarte mica.

El a adaugat ca in cazul in care tehnologia se va dezvolta, atunci ar fi posibil ca oamenii sa calatoreasca in viitor, similar personajului Doctor Who din show-ul de televiziune.

Deocamdata aceasta tehnologie nu exista si nu va exista niciodata posibilitatea intoarcerii oamenilor in trecut. "Puteti merge in viitor, aveti aproape toata libertatea de miscare in viitor", a spus Cox.

"Daca ati calatori repede, timpul vostru ar trece mult mai lent, comparativ cu cel al persoanelor care raman. Pe masura ce te apropii de viteza luminii, timpul tau s-ar scurge foarte lent si ai merge 10.000 de ani in viitor", a explicat Cox.

Ipoteza lui Cox se bazeaza pe teoria relativitatii a lui Einstein, care arata ca pentru a calatori inainte in timp, un obiect ar trebui sa ajunga la o viteza apropiata de cea a luminii.

Cand un obiect se apropie de aceasta viteza, timpul incetineste, dar numai pentru acel obiect care calatoreste. "In teoria relativitatii generale, o puteti face, in principiu", a spus fizicianul.

#calatoria timp posibila, #Brian Cox calatorie timp, #masina timpului calatorie viitor, #teoria relativitatii Einstein, #posibilitatea calatoriei timp viitor , #experiment
Comentarii
Poza moshguerilla
moshguerilla
rank 5
Poza conti
conti
rank 5
Calatoria in timp este posibila, dar nu in trecut