Carnavalul de la Venetia: Romania, ignorata de public (fotoreportaj)

Luni, 04 Februarie 2008, ora 14:09
3861 citiri
Carnavalul de la Venetia: Romania, ignorata de public (fotoreportaj)

In laguna a plouat toata ziua fara incetare. Cu toate acestea, duminica a fost una din cele mai spectaculoase zile ale carnavalului. Principala atractie de ieri - parada mastilor -" a umplut pana la refuz piata San Marco.

Dupa ce au putut fi admirate (si pozate in continuu) hoinarinand pe stradutele Venetiei, cele mai frumoase masti au urcat pe scena mare. Din Italia, Germania, Anglia sau Franta, cei ce au luat cu adevarat in serios provocarea carnavalului au avut onoarea sa se arate publicului in toata splendoarea, intr-o parada ce a avut drept scop desemnarea celor mai reusite masti de anul acesta.

Extravagante, opulente, lucrate de mana sute de ore, pline de poveste, infricosatoare, amuzante, mai toate au intruchipat vremuri de altadata.

Aplaudate de public, atent observate de juriu, s-au expus pe indelete multimii dupa care s-au amestecat din nou cu restul lumii, si mai frenetic fotografiate.

Parte dintre ele au batut la pas Venetia pana tarziu in noapte, altele s-au retras atent supravegheate de creatorii lor (unii dintre ei prezenti cu trei costume in competitie).

Romani pe scena din San Marco

Putin dupa ora 8, San Marco nu mai era nici pe departe atat de plina precum fusese cu patru ore inainte. Pe scena intra Marius Mihalache si formatia, canta fara cusur, cu nerv si pofta, iar cele cateva sute de spectatori prind ritmul din primele minute si se lasa antrenate de amestecul etno-jazz-istic al tambalistului. Dar cateva sute de spectatori intr-un loc atat de generos ca spatiu sunt mult prea putini.

Romania si-a trimis artistii in Venetia, dar nu i-a promovat suficient.

Situatie similara si la Pavilionul Romanesc. La 15 minute pe jos de marea agitatie e si mai liniste. Saxofonistul Nicolae Simion performeaza aproape doua ore si si-ar fi dorit un public mai consistent. Crede ca organizatorii trebuiau sa faca mai multa publicitate, sau sa aduca pavilonul romanesc mai aprope de inima carnavalului.

La ora la care isi incheie recitalul -A" unu dimineata -A" Venetia doarme. Nu pare a fi un oras nocturn. Pe chei e linistie, maturatorii fac curatenie, localurile s-au inchis, cate un turist se grabeste spre casa. Muzicienii nostri se indreapta spre vaporas, cu instrumentele in spate.

Suntem in Venetia, dar restul lumii nu stie asta.

Text si Foto: Tiberiu Crisan

Citește și:
"Jenant! Locul 4 este al nostru, nu ni-l ia nimeni!". Critici dure la adresa naționalei României, după meciul cu Andorra
"Jenant! Locul 4 este al nostru, nu ni-l ia nimeni!". Critici dure la adresa naționalei României, după meciul cu Andorra
România a debutat cu o victorie în preliminariile CE 2024, 2-0 în Andorra, dar jocul tricolorilor n-a strălucit. Pe lista celor care au criticat prestația echipei lui Edi Iordănescu s-a...
Edi Iordănescu, declarație dură la adresa unor jucători ai naționalei: ”Le urăsc mentalitatea”
Edi Iordănescu, declarație dură la adresa unor jucători ai naționalei: ”Le urăsc mentalitatea”
Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că iubeşte talentul la unii jucători care nu au fost convocaţi la acţiunea naţionalei cu Andorra şi...
#Carnaval Venetia, #Romania, #fotografii, #poze , #experiment