Ziare.com

Cel mai vechi fluier din lume, descoperit in Germania

de Valentin Dimitriu
Luni, 29 Iunie 2009, ora 22:26

   

Cel mai vechi fluier din lume, descoperit in Germania
Un fluier sculptat acum 35.000 de ani in os de vultur a fost descoperit in Germania si este considerat de arheologi cel mai vechi instrument muzical din lume.

Fluierul a fost descoperit in pestera Hohle Fels din sudul Germaniei, rupt in 12 bucati, de catre arheologii de la Universitatea din Tuebingen, condusi de cercetatorul Nicholas Conrad, potrivit CBS News.

"Este fara indoiala cel mai vechi instrument muzical din lume", a declarat Conrad, care a asamblat bucatile de os gasite, obtinand un fluier de 22 de centimetri, prevazut cu cinci gauri.

Pentru ca fluierul reconditionat este extrem de fragil, cercetatorii au realizat o copie a acestuia din acelasi tip de os.

Potrivit arheologilor, instrumentul muzical din os de vultur este cel mai complex si mai vechi fluier descoperit in pesterile din sudul Germaniei, in ultimii ani.

Mai multi cercetatorii au fost de acord cu aprecierea lui Conrad, printre care si April Nowell, arheolog al Universitatii Victoria din Canada, care a precizat insa ca cea mai surprinzatore descoperire este de fapt aceea ca oamenii preistorici aveau o cultura complexa si creativa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2294 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alo

Ati taiat coada maimutei. Se stie ca la ora actuala se pote obtine si timbru sonor al acelui instrument muzical. Sau mai trebuie sa treaca inca pe atit ca sa dati stirea completa.

 

Pe langa ca-i moaca, mai vrei si-o serenada la fluier, tu!

Lasa ca-ti tziui eu una. La ureche!

Adica fluierasu' a fost rupt de arheologi??

"Fluierul a fost descoperit in pestera Hohle Fels din sudul Germaniei, rupt in 12 bucati, de catre arheologii de la Universitatea din Tuebingen, condusi de cercetatorul Nicholas Conrad,..."
...
Iepurasilor, iar va jucati cu Limba Romana !!
Puneti virgule pentru orice eventualitate, si le puneti prost.

 

Fluier

Cel mai vechi fluier din lume este fluierul piciorului!
Stie toata lumea...si nu vorbesc de al meu ci de cei dinaintea mea...Australo(do)pithecus, Homo Labilis, Crom Agnon si multi altii... .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor