Cele mai ciudate experimente militare...pe oameni

Sambata, 20 Martie 2010, ora 15:35
9353 citiri
Cele mai ciudate experimente militare...pe oameni
foto: Live Science

Cercetatorii din slujba armatei au incercat intotdeauna sa creeze un super-soldat, un luptator performant, mai rezistent si mai puternic decat ceilalti, fara egal in taberele inamice.

Mutantii invincibili din filmele SF nu au vazut inca lumina zile, sau cel putin asta e varianta oficiala, insa experimentele militare pe oameni sunt cat se poate de reale si de frecvente, arata Live Science.

Dintre marile puteri ale lumii, Statele Unite s-au remarcat intotdeauna prin investitiile masive in domeniul cercetarii militare, iar dosarele desecretizate arata ca oamenii de stiinta nu s-au dat in laturi de la nimic, incercand sa depaseasca limitele corpului omenesc.

A testat CIA droguri pe locuitorii unui orasel din Franta?

"Comitetul Olimpic International interzice tot ce cream, iar asta e dovada succesului nostru", spune Michael Goldblatt, fostul sef al oamenilor de stiinta de la DARPA, misterioasa agentie americana de cercetare.

Vederea cu infrarosii, cu ochiul liber

Marina americana a incercat sa imbunatateasca vederea pe timp de noapte a marinarilor, in timpul Primului Razboi Mondial.

Cercetatorii stiau ca vitamina A contine elemente nutritive esentiale pentru ochi si s-au gandit ca administrarea unei forme speciale a vitaminei va modifica si sensibilitatea ochilor la lumina.

Le Parisien: Armata franceza a testat arme nucleare pe proprii soldati

Marinarii care s-au oferit voluntari au fost hraniti cu ficat de salau, iar dupa cateva luni au inceput sa perceapa si razele infrarosii. Experimentul a fost abandonat odata cu descoperirea unei lunete electronice cu infrarosii.

Japonezii au facut experimente similare pe pilotii de avion, iar imbunatatirea vederii nocturne a fost chiar de 100%, in unele cazuri.

Injectiile cu plutoniu

Aproape de sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Statele Unite lucrau la bomba atomica, oamenii de stiinta au incercat sa afle mai multe despre pericolul reprezentat de plutoniu.

Experimente genetice mai mult decat neobisnuite

Testele au inceput pe data de 10 aprilie 1945, cand victima unui accident rutier a fost injectata cu plutoniu, pentru a observa in cat timp reuseste corpul uman sa elimine substanta radioactiva.

Acesta a fost doar primul dintr-o serie de 400 de experimente secrete cu plutoniu pe oameni, care au fost dezvaluite abia dupa 50 de ani, in 1995.

Spionaj cu puteri extrasenzoriale

Clarvazatorii nu sunt priviti cu ochi buni de catre oamenii de stiinta, insa Pentagonul a cheltuit circa 20 de milioane de dolari, intre 1972 si 1996, pentru folosi puterile extrasenzoriale ale unor astfel de oameni.

Medicii din CIA au facut experimente pe suspectii de terorism

Acestia trebuiau sa detecteze diferite locatii geografice pe care nu le mai vazusera niciodata, cum ar fi buncare sau facilitati nucleare din tari concurente sau ostile.

Rezultatele contradictorii obtinute au declansat neintelegeri intre agentiile de spionaj, iar experimentele au fost abandonate, in cele din urma. Existenta lor a fost facuta publica in anul 2002.

Soldatul insomniac

Somnul este unul din principalii inamici ai soldatilor, iar oamenii de stiinta au incercat intotdeauna sa prelungeasca perioada in care luptatorii pot ramane activi si vigilenti.

Ultimul experiment NASA: Soareci care leviteaza

O multime de medicamente contra somnului au fost create de-a lungul anilor, majoritatea avand la baza amfetamine. Cel mai nou dintre acestea este Modafinil (Provigil), ce le permite soldatilor sa nu doarma timp de 40 de ore, fara a se simti rau.

Medicamentul creat in laboratoarele armatei a ajuns si in farmaciile din lumea intreaga, insa Agentia Internationala Anti-Doping l-a trecut, in 2004, pe lista substantelor interzise, dupa depistarea pozitiva a unor sportivi.

Armura interioara

Super-soldatul din filmele SF ar putea fi acum cu un pas mai aproape, prin intermediul programului Armura Interna, dezvoltat de DARPA.

Cercetatorii americani incearca sa transfere oamenilor abilitatile deosebite ale unor animale, cum ar fi gasca indiana, ce poate ajunge la altitudini de peste 10.000 de metri, sau un leu de mare ce isi poate controla fluxul sangvin si alimentarea cu oxigen, in timpul scufundarilor la mare adancime.

Experiment suedez in SUA cu patru familii de "Piloti climatici"

"Nu accept faptul ca soldatii nostri nu isi pot intrece din punct de vedere fizic inamicii", spune doctorul Michael Callahan, seful oamenilor de stiinta de la DARPA, in timpul unei prezentari.

Scopul suprem al cercetatorilor este sa creeze soldati invincibili, rezistenti la cele mai grele conditii, inclusiv temperaturi si altitudini extreme, boli, arme chimice, biologice si radioactive, mai puternici decat orice inamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#experimente militare secrete oameni, #tehnologii militare, #experimente oameni , #experiment