Cele mai ciudate locuri in care gasesti Internet wireless

Sambata, 29 August 2009, ora 20:26
2754 citiri
Cele mai ciudate locuri in care gasesti Internet wireless
Foto: broadbandwatchdog.co.uk

O conexiune wireless este, din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru pe care o terasa mi-l poate oferi pe langa o limonada in care se gaseste si putin grapefruit.

Recunosc ca orasul nu-mi poate oferi ceva mai relaxant decat o dupa amiaza libera in care ascult un album bun in timp ce citesc zeci de ziare si bloguri. Daca acest lucru se intampla intr-un parc sau la o terasa, atunci e chiar perfect.

Mai placut, dar in acelasi timp si util, este atunci cand sunt departe de casa. Fiind dependent de stiri, nu pot sa ignor deciziile pline de intelepciune ale guvernului meu nici cand sunt in vacanta la mii de kilometri. De ce o fac? Probabil e o forma de masochism care ma ajuta apoi sa ma interez cat m-ar costa chiria acolo.

De asemenea, un loc public mi se pare si cel mai potrivit pentru a le transmite ceva celor de acasa. Fie ca folosesti messenger sau Skype sau doar trimiti un e-mail cu o poza si cateva impresii, povestile tale nu ar fi la fel de interesante daca o faci din camera de hotel.

Daca acum cativa ani, gaseai o conexiune wireless doar prin cafenelele frecventate de oamenii de afaceri, acum acestea s-au inmultit si putem naviga pe Internet chiar si in parcuri. Mai incet, ca tot ce e de la stat, dar se poate.

In alte tari insa, este ceva foarte intalnit si folosit de toata lumea de mai multi ani. Iar locurile in care gasesti o conexiune wireless la Internet sunt din cele mai neobisnuite.

Foto: malias

Plaja Hermosa din Los Angeles este unul dintre aceste locuri. Nu e vorba de o terasa de fite cu vedere la ocean, ci de intreaga plaja. Semnalul vine de la antenele casutelor in care stau salvamarii si atata timp cat le vezi, poti face surf si in apa si pe Internet, dupa cum spune expresia in engleza.

Conexiunea wireless de pe plaja Hermosa functioneaza din februarie 2008.

Un loc si mai neobisnuit in care gasesti o conexiune wireless este cabina de telefon. Primul oras care s-a gandit la Internetul din cabina telefonica este Moscova.

Sistemul functioneaza la fel ca telefonul: cu monede sau cartele prepaid, dar utilizatorii pot activa semnalul si prin sms. Primaria din Moscova s-a gandit pentru prima data la sistem in anul 2007.

De atunci si alte orase din lume au adoptat ideea unor chioscuri cu Internet wireless. Acestea mai pot fi gasite in HongKong, Londra, Amsterdam, Dublin, Berlin si New York. Niciunul din ele nu este ieftin, dar cei obsedati de Facebook le folosesc oricum.

Desi in metroul din Bucuresti se gaseste greu si semnalul pentru telefonul mobil, in unele orase exista semnal si pentru Internet. Capitala argentiniana Buenos Aires este primul oras din lume care ofera Internet wireless gratuit la metrou. Hong Kong, Glasgow si Boston i-au urmat exemplul in urmatorii ani.

Foto: Ryan Greenberg

Daca ai o barca nu inseamna neaparat ca iti permiti si Internet mobil. Portul Westhaven din Auckland, Noua Zeelanda, care era cel mai mare port din emisfera sudica, este acum cel mai mare port cu Internet wireless din emisfera sudica.

Ideea a fost adoptata si de alte porturi din SUA, Canada si Europa, Internetul wireless fiind acum ceva obisnuit in marile porturi.

Internet wireless se gaseste si intr-un lant de magazine cu produse alimentare ecologice si organice din SUA. Masura este cu siguranta pe placul publicului tinta, si anume corporatisti care iubesc sa-si arate sacosele ecologice pline cu mancare organica.

Totusi, este si utila in momentul in care gasesti un fruct exotic pe care nu l-ai vazut niciodata si nu intelegi ce se face cu el. Personal, as avea nevoie de putin wireless la raionul de vinuri.

Dupa modelul Internetului wireless gratuit din port, daca joci golf nu inseamna ca iti mai permiti si Internet mobil. La asta s-au gandit probabil cei de pe terenul de golf Don Veller Seminole din Florida.

Aici, jucatorii isi pot monitoriza partidele de golf prin GPS si chiar pot comanda mancare pe teren pentru a nu-si intrerupe jocul cand li se face foame.

Cel mai ciudat loc in care calatorii au gasit Internet wireless este un sat din India, care pana in 2005 nu avea nici curent electric. Acum, insa, deasupra copacilor cu mango se ridica o antena care ii ajuta pe cei 2000 de sateni sa comunice mai usor cu rudele aflate la departare.

Foto: Florian

#Internet wireless, #Hot Spot, #internet wireless plaja, #internet wireless metrou, #internet wireless magazine, #Hot Spot gratuit, #internet wireless gratuit , #experiment