Cele mai fascinante cimitire de obiecte din lume

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 10:37
7452 citiri
Cele mai fascinante cimitire de obiecte din lume

Sunteti pasionati de cimitirele de obiecte vechi si va doriti sa le vedeti pe cele mai fascinante din lume, dar nu aveti posibilitatea sa mergeti personal in zonele respective? Nu-i nimic.

Oddee va pune la dispozitie o galerie foto, care va poate calma curiozitatea, cel putin pentru moment.

Bone Yard din Arizona este un cimitir de avioane pe care oricine ar dori sa il poata vizita.

Cei care nu l-au vazut nu isi pot inchipui cat de multe avioane exista acolo. Foarte important este ca toate acestea sunt susceptibile de a revenit la serviciu in cazul in care apare vreodata nevoie.

Bone Yard este una dintre cele mai populare atractii din Arizona.

In sud-estul Boliviei exista un loc pe care daca il vezi poti sa juri ca aici au fost aruncate toate locomotivele posibile de pe pamant. In realitate este cel mai spectaculos cimitir de trenuri din lume.

Orasul Nouadhibou este cel de-al doilea oras ca marime din Mauritania si, in acelasi timp, locul unde se poate vizita unul dintre cele mai mari cimitire de nave din lume. Sute de nave pot fi cum isi fac

veacul atat pe apa, cat si pe plaja. Nimeni nu si-a propus sa faca un cimitir de nave in acest loc, ci fenomenul a inceput sa ia amploare in anii '80 dupa nationalizarea industriei pescuitului in Mauritania, cand numeroase nave care nu rentau au fost abandonate.

In marginea orasului Kabul in Asganistan exista cimitirul de tancuri sovietice, lasate in urma de sovietici prin anii 1970-1970. Cum sovieticii nu au putut sa le transporte mai departe, acestea stau

parasite in acest cimitir, unele dintre ele devenind un loc minunat pentru ca cei care fac graffiti sa isi etaleze operele.

Undeva in Portugalia exista un loc istoric minunat care poarta numele de Cemiterio das Ancoras (Cimitirul Ancorelor). A fost construit in memoria glorioasei traditii de pescuirea tonului chiar cu unele dintre aceste ancore. Localnicii au construit acest cimitir pentru a-si aminti de cei care au fost nevoiti sa renunte la meseria lor deoarece pestii au abandonat coasta.

Localizat in Tamamura, in Japonia, cimitirul de automate ne reaminteste cat de mult dauneaza mediului prin consumul necesar pentru a le tine reci 24 de ore din 24.

In Asmara, capitala Statului Eritrea, exista un cimitir de tancuri, vehicule si alte obiecte de razboi, pe care, dupa cum afirma un angajat al Departamentului de Turism, localnicii il pastreaza ca pe o

amintire. Oricine ar lua aceste obiecte pentru a le comercializa la fier vechi, insa localnicii il pastreaza ca pe un simbol al mandriei si al victoriei. Eritrea este un stat in nordul Africii de Est,

si a fost anexata de Etiopia in 1952, urmand dupa un lung razboi de emancipare ce a culminat cu obtinerea independentei Eritreei in 1993.

In cimitirul de masini sovietice este foarte posibil sa gasiti o masina care a fost condusa de Stalin pe strazile Moscovei.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...