""
Ziare.com

Centru de tratament pentru dependentii de calculator

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 17:58

   

Centru de tratament pentru dependentii de calculator
Peste 90% din tinerii care cauta tratament pentru a scapa de mania jocurilor pe calculator nu sunt dependenti.

Keith Bakker este fondatorul primului centru din Europa in care se trateaza dependenta de jocuri pe calculator, informeaza BBC.

Pana in prezent, de la deschiderea centrului in 2006, sute de persoane au apelat la serviciile Smith&Jones din Amsterdam pentru a scapa de viciul calculatorului.

Clinica isi schimba metodele de tratament in functie de cat de afectat este cel care cere ajutor si in mare parte gamingul compulsiv este abordat ca o problema sociala nu psihica.

Prin metodele traditionale de abstinenta clinica a avut succese mari cu persoanele care cu toate ca obisnuiau sa consume alcool sau tutun, aratand astfel si un altfel de dependenta, au scapat de calculator si au incetat sa il mai considere o necesitate acuta.

Cu toate acestea Keith Bakker este de parere ca metodele de consiliere dau rezultate doar in 10% din cazuri. Pentru 90% din dependenti, cei care stau peste 4 ore in fata calculatorului jucad World of Warcraft spre exemplu, metodele clasice nu mai sunt de actualitate.

Pentru cei mai dependenti clinica Smith&Jones impune programe ce contin activitati bazate pe comunicare si reintegrare in societate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1976 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor