Ziare.com

Copii geniali, recorduri incredibile

de Camelia Badea
Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 22:27

   

Copii geniali, recorduri incredibile
Dintotdeauna adultii au fost fascinati de precocitatea manifestata de copiii supradotati. Faptul ca, la o varsta frageda, un copil este capabil sa faca ceea ce multi oameni ajunsi la maturitate nu sunt in stare ne uluieste si ne face sa ne punem intrebari despre limitele reale ale creierului uman.

Oddee.com prezinta cateva cazuri de copii care au rupt toate barierele si au doborat recorduri care, pentru multi, pareau imposibile.

Cel mai mare IQ din lume: 210

Coreeanul Kim Ung-Yong (foto) s-a nascut in 1962 si a intrat in Cartea Recordurilor ca avand cel mai mare IQ de pe planeta: 210.

La patru ani citea in coreeana, japoneza, germana si engleza. La cinci ani rezolva probleme de calcul diferential. Ulterior, a vorbit la televiziunea japoneza in chineza, spaniola si vietnameza.

A fost lasat sa asiste la cursurile de fizica al Universitatii Hanyang din Coreea de Sud de la 3 la 6 ani. La 7 ani a fost invitat la NASA. Si-a terminat studiile cu un doctorat in fizica la Universitatea din Colorado, cand avea doar 15 ani.

In 1974 a inceput diverse studii si cercetari in cadrul NASA, dar s-a intors in tara natala unde a continuat sa lucreze in domeniul ingineriei civile. Cu toate ca i s-a oferit sansa sa lucreze la cele mai importante universitati, a ales una de provincie. In 2007 se afla in conducerea Universitatii Nationale Chungbuk.

Nominalizat la Premiul Nobel la doar 12 ani

Nascut in 1990, americanul Gregory Smith a inceput sa citeasca la varsta de doi ani si a intrat la universitate la 10 ani. Lacom sa afle si sa cunoasca tot mai multe, Greg a inceput sa strabata lumea in calitate de activist pentru drepturile copilului. Este fondator al organizatiei pentru promovarea pacii si intelegerii intre tineri "International Youth Advocates".

I-a cunoscut personal pe Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a tinut un discurs la ONU. Pentru intreaga sa activitate a fost de patru ori nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace, pana in 2006.

Cel mai tanar Mare Maestru la sah

In 2007, la doar 14 ani, 11 luni si 20 de zile, tanarul Fabiano Luigi Caruana, cu dubla cetatenie italiana si americana, a devenit cel mai tanar posesor al titlului de Mare Maestru la sah. Iar in aprilie 2009 figura pe lista FIDE cu un coeficient Elo (sistem specific pentru sportul mintii) de 2649, cel mai mare la categoria tinerilor sub 18 ani.

Chirurg la 7 ani

Akrit Jaswal este un tanar indian care la numai 7 ani, in 2000, a efectuat prima sa procedura medicala reusita. Considerat de indieni cel mai destept copil din lume si avand un IQ de 146, Akrit a devenit celebru dupa ce printr-o operatie de succes a reusit sa ii redea pacientei sale, o fetita de 8 ani, capacitatea de a-si misca degetele dupa ce suferise o arsura puternica.

In prezent Akrit studiaza la Chandigarh College, fiind cel mai tanar student acceptat vreodata la o Universitate din India.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5020 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asta e bun sa vina la mitingul lui basescu sa vedem daca la astia geniali le sare capul pe spate ca la astia de la noi

In decoreaza Basescu, cu un dos de palma,

tot ce nu intelege trebuie distrus.

 

Valabil pentru tine

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu.

Și pentru tine.

D'aia tot scrii prostia aia tot timpul?

POSTACII LUI BASESCU CONSIDERA PROSTIA FASCINANTA!!?

ACUM INTELEG DE CE IL VOTEAZA NECONDITIONAT PE CAFTANGIU.

DAR CUM MAMA PROSTILOR ESTE PERMANENT GRAVIDA, ESTE MAI MULT CA SIGUR CA VA CASTIGA ALEGERILE,
CORECT SI LOGIC RATIONAMENTUL ??

@eugen180

Corect pană la un punct-mama proștilor este o portocală patibulară.Bine?

Da,

si la 8 ani inca trebuia sa le fie schimbate scutecele pentru ca nu erau "poty trained".

 

Omul a fost creat "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu (v. Genesa)

O dovadă izbitoare, este faptul că omul are capacităti care depăsesc realizările sale actuale, capacităti pe care omul le descoperă in timp, si ajunge să le folosească.

Omul post-modern nu este cu nimic mai inteligent decat omul primitiv, care n-a avut deloc a face cu civilizatia pe care am dezvoltat-o timp de mii de ani.... Ia un copil născut intr-un trib primitiv si pune-l in scolile cele mai inalte si mai pretentioase, si el va face fată intocmai ca unul care provine dintr-o familie de vită nobilă, cu vechime in civilizatie avansată! - De ce nu există diferente?!

Nu progresul a creat capacitătile omului, cum sustin evolutionistii. Omul le are deja in sine, dar l-a oprit CEVA de-a le etala si-a le utiliza…! Omul este o fiintă superioară afectată, pentru că, o serie de capacităti pe care le detine, nu stie să le constientizeze si să beneficieze de ele la ora actuală. (De exemplu, după unii cercetători, omul face uz doar de cca. 10 procente din capacitătile sale intelectuale…)

Omul nu-si poate exploata toate capacitătile de care dispune, din cauza acelei catastrofe, mai mult decat semnificaciv numită CĂDEREA IN PĂCAT.

 

Cateva explicatii...(1)

Omul a pierdut "slava" cu care a fost imbrăcat initial, iar parte din caracteristicile ce le avea conforme chipului si asemănării lui cu Dumnezeu ori s-au pierdut ori s-au degradat la căderea in păcat.

Pe lingă afirmatiile Bibliei (arhi-suficiente) că omul a ajuns o fiintă decăzută, putem afla dovezi elocvente si de alte proveniente, in ciuda faptului că o armată de asazisi ganditori propagă conceptia că omul este o fiintă angajată intr-un proces evolutiv care progresează d.t.p.d.v. Omul nu-i in cădere, ne spun ei, ci intr-o continuă ascensiune.

Ca un făcut insă, contrar concluziilor lor, putem constata usor că in om incă există caracteristici care indică, dincolo de orice dubiu, o stare initială după chipul si asemănarea lui Dumnezeu.
Această asemănare, desi este deteriorată, există si poate fi constatată.

Cateva explicatii... (2)

Iată o simplă dovadă!
Omul are un simt moral ce-l face capabil să distingă intre ce-i bine si ce-i rău.
O serie de ganditori au ajuns la concluzia existentei lui Dumnezeu, si la convingerea că suntem creati, doar observand acest simt moral al omului.

Auzim pe multi spunand că nu pot să creadă că există Dumnezeu fiindcă El trebuie să fie bun si atotputernic, iar, din moment ce-n lume există atata rău, rezultă că-i exclus pretinsul Dumnezeu. Dar de unde stiu aceia că există rău in lume, cum de pot observa aceasta?!
Dacă ai fi rezultatul unui proces evolutiv, ai sesiza doar că există ceva, există lumea… Faptul că distingi intre bine si rău, că doresti binele si nu-ti place răul, dovedeste că CINEVA a pus in tine acea capacitate de-a distinge intre bine si rău. Existenta răului pledează de fapt pentru existenta lui Dumnezeu, si nu impotriva Lui.

Cand cineva se plange că nu-i drept ce se-ntamplă, de fapt acel om face apel la un standard de dreptate superior. Binele este acceptat ca valoare morală, iar răul ne deranjează…
In fiecare om există constiinta că trebuie să ne conformăm unor norme morale ce se află deasupra noastră.
De unde provin acele norme morale in noi?! -Le avem , pentru că suntem fiinte create după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, capabile să distingem intre bine si rău. Omul este constient de ceea ce se cuvine să fie, in contrast cu ceea ce este in mod actual.
De unde această discrepantă?
Omul nu ar avea acest simt moral, fără perfectiunea morală initială. Aceasta dovedeste faptul că omul este o fiintă decăzută.

Cateva explicatii... (3)

O altă dovadă că suntem fiinte decăzute este si prezenta dezechilibrelor din viata noastră. Există-n noi impulsuli negative, si nu-i greu a le recunoaste existenta... Dar de ce si-n lucrurile bune are omul de luptat impotriva acestor tendinte, care se manifestă de exemplu prin abuz?!

Initial, omul a fost o fiintă echilibrată in ce priveste impulsurile, instinctele, dorintele.
Stiti instinctele principale ale omului: cel al hrănirii, cel al conservării, cel al dragostei. (Acestea pot fi denumite si trebuinte pe care le satisfacem instinctual.) Toate aceste trei instincte sunt in dezechilibru in noi...
In privinta instinctului hrănirii, omul este dezechilibrat si practică lăcomia. In privinta instinctului conservării, omul practică egoismul. In ce priveste dragostea, omul ajunge la pofta păcătoasă.
Există o luptă in noi... Avem impulsuri..., si acestea sunt negative, chiar si-n bune trebuinte...! -De ce?! -Pentru că suntem fiinte decăzute - chipul si asemănarea lui Dumnezeu in noi fiind aproape sterse.

Cateva explicatii... (4)

Cruzimea si inumanitatea omului este o altă dovadă a decăderii sale.
Ce inseamnă termenul "inuman"? -Descrie un comportament care se abate de la ceea ce noi credem că sunt norme umane...
Termenul INUMAN denotă că omul are in fată un model ideal, care arată cum ar trebui să fie – omul constată cu dezamăgire că s-a distantat mult de acel model.

Cruzimea nu este un lucru natural pentru om, ci este rezultatul căderii lui. Lumea animală a fost si ea afectată de acea cădere, dar nu cunoaste atata barbarie, cruzime si sadism ca intre oameni.
Omul nu este ceea ce ar trebui să fie, nu este ceea ce poate deveni..., si nu este nici ceea ce a fost initial, si aceasta datorită faptului că are o fire stricată ce-l tine rob păcatului, ca urmare a decăderii din starea in care l-a creat Dumnezeu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor