Cum sa ne "imbracam" cadourile

Sambata, 01 Noiembrie 2008, ora 20:14
3197 citiri
Cum sa ne "imbracam" cadourile

Chiar daca poate nu te-ai gandit niciodata la acest aspect, cum daruiesti poate fi uneori mai important decat ce daruiesti.

In functie de ocazie si de persoana, putem apela la diverse tipuri de ambalare a cadourilor. De la traditionala hartie de impachetat, pana la pungile cu mesaje haioase sau personalizate, toate sunt metode potrivite, insa aceste metode sunt accesibile tuturor, ceea ce le face mai putin speciale.

Ne preocupam intotdeauna de originalitatea cadoului pe care urmeaza sa il daruim. Cu cat persoana si ocazia este mai speciala, cu atat vrem sa ne implicam mai mult, sa punem mai mult suflet in cautarea si alegerea cadoului perfect.

Neglijam adesea ca inainte de a ajunge la cadou, ochii persoanei pe care vrem sa o surprindem placut raman pironiti asupra ambalajului. Mai-mai ca nu ai desface un dar ambalat cu maiestrie, iti pare rau uneori ca trebuie sa rupi "haina" cadoului.

Iata un motiv pentru care este bine sa iti pui in practica originalitatea inca de la primul strat. Numai cu o simpla coala colorata poti face minuni ca: un cadou-bomboana sau un cadou-piramidal, dar daca iti extinzi aria resurselor, s-ar putea sa fii surprins de ceea ce poate iesi.

Ambalaj cu mult aer

Daca vrei sa ii daruiesti o mica bijuterie si te-ai saturat de clasica si arhi-folosita cutie, fie ea de diferite forme si culori, atunci nu-ti ramane decat sa incerci ideea de aici.

Cumpara un balon mai rezistent, mai gros, si dupa ce il umfli, introdu bijuteria in el. Poti lipi pe balon biletele cu diferite mesaje pe care sa le citeasca mai inainte de a sparge ambalajul.

Ambalaj de colectie

Fa-i un ambalaj pe care sa-l pomeneasca toata viata si sa-l arate si la nepoti. Ia o banala coala de hartie, mai grosuta, si lipeste pe ea cele mai super-mega-hiper-sugestive biletele care va aduc aminte de ceva, inclusiv pe cele pe care ti le-a lasat pe frigider cu mesaje ca: "nu uita sa iei paine".

Vei crea o adevarata fila de poveste personala. Iti ia ceva timp sa faci asta, iar recuzita nu e chiar la indemna daca nu ai obiceiul sa pastrezi toate "capetele de ata".

Ambalaj graitor

Si ambalajul poate sa spuna multe si chiar are intaietate daca stai bine sa te gandesti. Mai intai ia el cuvantul, abia dupa se ajunge la cadou. Profita la maximum de acest mic avantaj si spune-i cat mai multe inca de la inceput.

Poti sa alegi un ambalaj cu mesaj standard, poti sa scrii efectiv pe ambalaj sau...poti sa te apuci sa decupezi cuvinte, (ca litere ar fi cam greu) din ziare sau reviste ca sa poti compune un mesaj bestial pe care sa-l lipesti pe hartia care inveleste cadoul.

Efortul va fi apreciat cu siguranta. Cred ca acest tip de ambalaj, cu atata putere de atractie, e potrivit pentru cadouri mai putin grandioase. Ambalajul va impresiona si va plasa intr-un con de umbra cadoul.

Ambalaj natural

Ai adunat suficienti bani pentru a-i cumpara un cadou, insa simti ca merita mai mult sau ca e nevoie de ceva special pentru a impresiona.

Imbraca-ti cadoul cu stil.

Fa rost de o cutie de pantofi, eugenii sau chipsuri, potrivita ca dimensiuni cu darul, o coala de hartie mai groasa, lipici si petale de flori sau frunze de copaci, chiar si iarba. Impacheteaza cutia in hartie si lipeste deasupra "marfa perisabila".

Sa vezi atunci ce senzatie o sa faci. Poti sa dai importanta modului in care asezi "natura" pe hartie sau poti apela la modelul haos (recomandat daca nu vrei sa te sinucizi asezand firele de iarba unul cate unul).

Imbraca-ti cadoul cat mai aproape de momentul daruirii pentru ca ambalajul sa fie "proaspat".

Ambalaj pentru marfuri perisabile

Parca e de la sine inteles ca un cadou trebuie sa fie pastrat, sa ramana acolo undeva si sa trezeasca amintiri din cand in cand.

Dar nu toate cadourile pot fi pastrate, ma gandesc la o ciocolata deosebita, la un buchet de flori naturale, la o prajitura pe care ai facut-o tu si care este la fel de pretioasa ca si o bijuterie sau orice alt obiect.

S-ar putea totusi sa nu uite foarte usor aceste gesturi "perisabile", insa ai putea sa te asiguri ca ceva ii va aminti de cadoul tau. N-ar fi rau atunci sa faci un ambalaj special pe care sa il pastreze. Daca ai gatit ceva, fa niste poze din timpul "actiunii" si lipeste-le pe doua dintre fetele unei cutii, in care ii vei oferi prajitura, bolul cu salata sau farfuria cu prima ta omleta.

Mai fa niste poze cand mananca din bucatele tale pentru cea de-a treia fata a cutiei. Vei obtine astfel un ambalaj deosebit care merita cu siguranta pastrat.

Ai grija si la funde. Sa fie asortate si intotdeauna potrivite ca dimensiune cu marimea cadoului. Ce-i prea mult strica intotdeauna.

Inainte sa te apuci de treaba, gandeste-te la compatibilitatea dintre cadou, ambalaj, persoana si ocazie. Imbina-le cu stil astfel incat rezultatul sa fie pe masura.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#cadou, #idei, #ambalare , #experiment