Cum sa scapi de depresia de Sarbatori

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 17:53
2348 citiri
Cum sa scapi de depresia de Sarbatori
Foto: www.firstscience.com

Sarbatorile nu sunt intotdeauna un motiv de bucurie, mai ales daca ceva neasteptat si neplacut s-a intamplat chiar in apropierea acestor zile.

Insa nimic nu trebuie lasat sa impiedice voia buna si nimic nu trebuie sa strice spiritul Sarbatorilor si, de accea, nu trebuie sa te lasi doborat, ci trebuie doar sa urmezi cativa pasi.

Psihologul Alina Oancea a explicat, pentru Ziare.com, ca cel mai rau lucru pe care il poate face un om deprimat in aceste zile speciale este sa stea singur in casa.

"Persoanele depresive trebuie, in aceasta perioada, sa fie inconjurate de prieteni, de oamenii apropiati in care au incredere si le dau liniste si ganduri pozitive", a spus psihologul.

Desi te ajuta sa ai o ocupatie in continuu si impodobitul cat mai frumos al locuintei te ajuta sa te gandesti la lucruri mai placute, nu trebuie sa stai prea mult in casa, chiar daca ai prietenii alaturi.

Trebuie sa iesi si sa faci lucruri care stii ca iti fac placere, aduc un zambet pe chipul tau si, cel mai important, nu-ti aduc aminte de nimic ce ar putea avea legatura cu motivul depresiei tale.

Si, cum miscarea este foarte potrivita si afara tot e iarna, o ora la patinuar poate fi activitatea ideala sau pur si simplu o plimbare prin parc.

"Nici nu cred ca trebuie sa mentionez ca filmele triste sau melodiile care sunt asociate cu un anumit moment neplacut sunt strict interzise", a mai spus Alina Oancea pentru Ziare.com.

Ar fi indicat, insa, sa eviti dulciurile deoarece se pare ca acestea accentueaza starea de depresie.

Si daca nu ai inca nici un plan pentru noaptea de Revelion, cel mai bine ar fi sa-l petreci intr-un bar sau sa te duci la o petrecere unde stii sigur ca vor fi foarte multi oameni necunoscuti. Interactionand cu oameni noi, dar avandu-ti prietenii alaturi, iti vei recapata increderea in tine si vei trece in Noul An mai fericit si mai implinit.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#depresie, #sarbatori, #craciun, #An Nou , #experiment