Ziare.com

Efectele terapeutice ale Salinei Turda, testate pe sobolani

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 22:29

   

Efectele terapeutice ale Salinei Turda, testate pe sobolani
Efectele terapeutice ale Salinei Turda vor fi testate pe sobolani de catre Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie.

Decizia a fost luata dupa ce Salina Turda a solicitat efectuarea unui experiment prin care sa se certifice efectul terapeutic al minei de sare in tratarea afectiunilor respiratorii si a alergiilor.

Studiul vizeaza, intr-o prima etapa, urmarirea clinica a 19 sobolani albi, maturi si imaturi, carora li s-a indus o alergie prin sensibilizarea cu ovalbumina, a explicat Ovidiu Mera, directorul Salinei Turda.

"Autorizarea unei baze de tratament precum ar putea sa devina Salina Turda se face de catre Ministerul Sanatatii pe baza unui aviz al INRMFB din Bucuresti. Am alocat pentru aceste studii comandate de noi 100.000 de lei", a declarat directorul Ovidiu Mera, pentru City News.

Sobolanii vor sta supravegeati in Salina de la Turda pana la jumatatea lunii august si vor fi in procedura de recuperare in intervalul orar 8:00-14:00, urmand ca dupa aceasta perioada aminalele sa ajunga in laboratoarele de la Bucuresti.

Ulterior se va face un studiu clinic pe subiecti umani care sa certifice efectul terapeutic al minei de sare.

Salina de la Turda a fost modernizata in perioada 2008-2010 cu fonduri europene, este situata in inima unui zacamantul de sare cu o vechime de peste 13 milioane de ani si este recomandata de medici pentru efectele terapeutice in unele afectiuni respiratorii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2025 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor