Efectul placebo exista in gene

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 12:17
2817 citiri
Efectul placebo exista in gene

Doctorii nu au putut sa explice de ce unele persoane se vindeca miraculos cand primesc pastile placebo, insa oamenii de stiinta au reusit sa lege acest fenomen de genele umane.

Pastilele placebo sunt pastile cu gust dulce, nule din punct de vedere farmaceutic, administrate de doctori in studii medicale pentru a compara reactiile intre medicamentul testat si acest tratament fals, scrie Daily Mail.

Pana acum, vindecarile miraculoase erau puse pe seama puterii autosugestiei, dar Tomas Furmark de la Universitatea Uppsala din Suedia, demonteaza aceasta teorie.

El a gasit o legatura intre efectul placebo la persoanele care se tem exagerat de mult de umilirea publica si gena pentru triptofan-hidroxilaza-2, care se afla in legatura cu producerea sentimentului fricii, care are rol in secretarea serotoninei. Cercetatorii au studiat 25 de persoane care intruneau aceste caracteristici.

Voluntarii au fost provocati sa tina doua discursuri in public, unul inainte si unul dupa "tratamentul" de opt saptamani. Ei au crezut ca primesc un medicament adevarat, dar de fapt li se administrase pastile placebo. Zece dintre ei au raspuns la acest tratament fals.

Furmark a declarat ca este prea devreme sa se pronunte categoric asupra legaturii dintre efectul placebo si gene, fiind nevoie de o alta serie de cercetari.

Fabrizio Benedetti de la Universitatea din Turin, Italia, a declarat: "Noi stim ca nu exista un singur efect placebo, ci mai multe. Unele tratamente cu placebo au legatura cu genele, altele prin recompense."

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#efectul Placebo, #gene umane, #pastile , #experiment