Europa are sase noi astronauti

Joi, 21 Mai 2009, ora 15:58
1366 citiri
Europa are sase noi astronauti
Foto: AFP

Agentia Spatiala Europeana a numit sase noi astronauti, alesi din 8.400 de candidati, in urma unui concurs care a durat un an.

Noua elita spatiala a Europei este formata dintr-o femeie si un barbat din Italia si alti patru barbati din Marea Britanie, Danemarca, Franta si Germania, relateaza AFP.

Cei sase sunt: Samantha Cristoforetti, Alexander Gerst, Luca Parmitano, Timothy Peake, Andreas Mogensen si Thomas Pesquet.

Ambii italieni si britanicul Peake sunt piloti de incercare, iar francezul Pesquet este pilot comercial pentru Air France, pe un Airbus 320s. Gerst, din Germania, este cercetator in fizica si stiintele Pamantului, in timp ce Mogensen are un doctorat in inginerie, de la Universitatea Texas din Austin, fiind specialist in sisteme de ghidare, navigare si control.

Noii recruti au varste cuprinse intre 31 si 37 de ani si sunt primii care au intrat in randul astronautilor europeni din 1992. Ei se vor alatura celor opt membri mai vechi, toti barbati, si vor incepe antrenamentele pentru viitoarele misiuni pe Statia Spatiala Internationala.

"Nu stiu ce ma inspaimanta mai tare: sa stau in fata unei sali pline de jurnalisti sau in varful unei rachete gata sa fie aruncata in spatiu", a spus Mogensen. "Pentru noi, este incununarea unui vis. Cat timp cresti, parintii si toti ceilalti iti spun ca trebuie sa iti atingi telurile. Insa nimeni nu-ti spune ce trebuie sa faci pentru a indeplini acest lucru", a adaugat proaspatul astronaut.

Cei sase vor trece printr-un antrenament de baza de 18 luni, incepand din septembrie, la sediul Agentiei din Cologne, Germania. Dupa aceea, fiecare in parte va urma antrenamente specifice pentru misiunile pentru care a fost ales, fiind nevoie de minimum 3 ani jumate pentru a putea fi trimisi in spatiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#noi astronauti europeni, #Statia Spatiala Internationala, #Agentia Spatiala Europeana , #experiment