Exista dragoste si pasiune chiar si dupa 20 de ani de casnicie

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 20:30
6631 citiri
Exista dragoste si pasiune chiar si dupa 20 de ani de casnicie
Foto: Torontoist.com

Oamenii pot iubi la fel de intens chiar si dupa 20 de ani de casnicie. Pasiunea nu dispare, ea trece insa la o alta etapa a maturitatii, iar sentimentele sunt la fel de intense ca la prima intalnire.

Secretul iubirii, dincolo de ani, este la indemana oricui si nu se intampla doar unor cupluri, sunt de parere cercetatorii americani care au realizat un studiu in acest sens, informeaza Dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta au scanat activitatea cerebrala a cuplurilor casatorite de mai bine de doua decade, atunci cand se aflau in momente de tandrete.

Observatiile cercetatorilor s-au desfasurat pe o perioada de un an, astfel ca s-a putut observa un anumit stadiu al sentimentelor, pe o perioada mai indelungata.

"Puteti intreba pe orice om, din orice colt al lumii daca dragostea dureaza peste ani. Raspunsul va fi acelasi: nu cred. Studiul realizat de noi este dovada clara a faptului ca se inseala. Dragostea poate fi la fel de intensa chiar si dupa 20 de ani", a spus medicul Helen Fisher.

Diferenta intre sentimentele unui adolescent si ale unui om trecut de prima tinerete este reprezentata de calitatea lor. Obsesia, nelinistea si anxietatea iubirii din tinerete se inlocuiesc dupa o anumita varsta cu calmul si linistea iubirii adulte.

Rezultatele cercetatorilor au aratat ca barbatii si femeile trateaza in mod diferit sentimentele de iubire, dupa o perioada indelungata petrecuta cu acelasi partener.

In timp ce barbatii se gandesc numai la timpul prezent si sentimentele actuale, femeile, dupa o anumita varsta, sunt coplesite de amintiri. Aceasta tendinta nu schimba insa cu nimic intensitatea relatiilor lor.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#dragoste, #pasiune, #batran, #casnicie, #studiu, #fericire , #experiment