Femeile sufera mai mult de pe urma schimbarii climatice

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 15:56
1389 citiri
Femeile sufera mai mult de pe urma schimbarii climatice

Chiar daca amprenta lor de carbon este mai mica decat cea a barbatilor, femeile sunt mai vulnerabile la efectele incalzirii globale, arata un raport al Natiunilor Unite.

Femeile sofeaza si zboara mai rar decat barbatii si cumpara marfuri mai putin poluante pentru mediul inconjurator, arata raportul citat de Times.

Acesta mai arata ca femeile din tarile industrializate sunt mai predispuse sa cumpere produse ecologice si mancare organica, ele recicland mai des si fiind mai preocupate de folosirea eficienta a energiei.

Raportul citeaza si un studiu realizat in SUA, care concluzioneaza ca femeile raspund mai bine la reclamele pentru produse prietenoase cu mediul.

Tot ele sunt mai circumspecte cand vine vorba despre increderea avuta in guvern sau diferite corporatii care promit rezolvarea problemelor de mediu, ele preferand sa ia in propriile maini rezolvarea unora dintre acestea, care le stau in putinta.

Diferenta de atitudine, cand vine vorba de ecologism, sta in venituri, cele cu un salariu mai mare fiind mai responsabile in ceea ce priveste mediul inconjurator.

Femeile mananca si mai putina carne

Anul trecut, un studiu realizat in Sydney a aratat ca femeile mananca nu doar mai putin, dar si alimente mai prietenoase cu mediul, cum ar fi legumele, apeland mai rar la carne.

Un alt sondaj realizat in Danemarca a aratat ca barbatii mananca 139 de grame de carne zilnic, in medie, pe cand femeile doar 81 de grame.

Femeile, mai ales cele care traiesc in tarile sarace, sunt afectate diferit de barbati de schimbarile de mediu. Ele sunt mai vulnerabile, fiind si principala forta de munca din agricultura, pentru ca nu au atatea oportunitati ca barbatii in ceea ce priveste joburile bine platite.

Ele sunt cele care, mai cu seama in aceste tari, sunt nevoite sa munceasca mai mult pentru a pune painea pe masa, a face rost de apa si energie pentru gospodariile lor. In plus, mai multe fete decat baieti sunt nevoite sa renunte la scoala pentru a-si ajuta mamele sa duca la indeplinirev toate aceste sarcini.

Timpul trece mai repede, din cauza topirii gheții polare. Studiul care arată că încălzirea globală ar modifica rotaţia Pământului
Timpul trece mai repede, din cauza topirii gheții polare. Studiul care arată că încălzirea globală ar modifica rotaţia Pământului
Încălzirea globală are un impact nu doar asupra vremii, ci şi asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri în revista ştiinţifică Nature arată că topirea accelerată a gheţii...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#femei dioxid carbon, #femei barbati emisii carbon, #amprenta carbon, #schimbare clima, #incalzire globala , #experiment