Gandurile pozitive ne mentin tineri

Luni, 15 Martie 2010, ora 23:49
3191 citiri
Gandurile pozitive ne mentin tineri
Foto: Daily Mail

Daca vrem sa ne mentinem tineretea si prospetimea fizica trebuie neaparat sa gandim pozitiv si sa ne spunem noua insine vorbe frumoase si de incurajare.

Cel putin asa sustine Nikki Owen, expert britanic in progrmare neuro-lingvistica, apreciata pentru recomandarile sale privind modul de viata. "Gandurile noastre au un impact puternic asupra infatisarii. Cu totii avem in noi insine puterea de a obtine ceea ce dorim, si nu doar din punct de vedere al carierei sau vietii de familie, ci si al modului in care aratam", a declarat aceasta pentru Daily Mail.

Pentru a-i convinge pe sceptici, ea a realizat un experiment in care doua jumatati de mar au fost introduse in borcane diferite si tinute timp de o saptamana. In aceasta perioada, Nikki s-a dus pe rand in fata celor doua borcane, rostind in fata unei jumatati de mar cuvinte frumoase si adoptand un ton relaxat, si cuvinte urate sau reprosuri in fata celeilalte.

Ea spune ca dupa cateva zile a constat ca cea de a doua jumatate de mar era mult mai deteriorata decat prima, ceea ce dovedeste ca exprimarea afectiunii si tandretii face mult bine fiintelor vii, in timp ce gandurile si expresiile neplacute fac doar rau.

Mai mult, aceasta spune ca experimentul sau are si o baza stiintifica, exprimata in repetate randuri de studile omului de stiinta japonez Masaru Emoto.

Acesta sustine ca nenumarate cercetari demonstreaza ca moleculele de apa continute in organismele vii isi modifica structura cristalina pe baza gandurilor, sentimentelor si expresiilor noastre verbale.

Astfel, cele expuse unui mediu placut sunt simetrice, iar celelalte au forme neregulate.

"Probabil ca asa se explica faptul ca atunci cand suntem fericiti chipul nostru radiaza iar noi parem mai tineri. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa ne multumim cu atat, trebuie sa continuam sa avem grija de dieta si sa ne mentinem un stil de viata sanatos", mai declara Nikki Owen.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#gandire pozitiva, #dieta stil viata sanatos , #experiment