Ideea controversată lansată de un recrutor român: "Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeţ verde pe rever"

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 19:22
7965 citiri
Ideea controversată lansată de un recrutor român: "Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeţ verde pe rever"

Un text "ironic la adresa propagandiștilor corectitudinii politice", după cum însuși autorul său îl caracterizează, a stârnit ample discuții în mediul online. George Butunoiu, cunoscut drept unul dintre cei mai vechi recrutori din România, a lansat un fel de sondaj pe LinkedIn în care pare că le-ar cere internauților să spună dacă ar fi la curent cu ideea ca "femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeţ verde pe rever”.

"Un mare concert la Festivalul Enescu, Orchestra dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia cu Daniele Gatti, un mare, imens dirijor. M-am întors supărat pe olandezi și m-am apucat să scriu un text ironic la adresa propagandiștilor corectitudinii politice, a multor mișcări și activisme și militantisme ale zilelor noastre. Așa cum fac adesea, fiind într-o dispută permanentă și fățișă cu ei, încă de când au apărut.

Am modificat textul de mai multe ori, îngroșând de fiecare dată tușele satirei, intuind că vor fi și unii care nu vor înțelege din prima despre ce vorbesc. Până la urmă așa a ieșit, și l-am pus pe Internet", a scris George Butunoiu pe site-ul său.

Ce "propune" Butunoiu ar fi ca, la serviciu, femeile să poarte un semn distinctiv în cazul în care sunt disponibile pentru sex „pentru a evita conflictele costisitoare şi neînţelegerile”.

Redăm integral conținutul postării:

"Mi-a venit în seara asta o idee despre cum am putea să evităm situațiile costisitoare în care un bărbat vrea să facă sex cu o femeie, dar doamna nu îi spune „nu, mulțumesc”, ci se duce direct la poliție și-l reclamă. M-am gândit în timp ce îl urmăream pe Daniele Gatti dirijând, și amintindu-mi și de prietenul meu englez care a fost dat afară anul trecut din jobul de la București pentru că a invitat o colegă la o cafea. Nici nu a mai apucat să-i zică și altceva…

Așadar, ideea ar fi următoarea: femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță. Iar cele care nu vor sex, să-și pună unul roșu. În acest fel s-ar evita conflictele și neînțelegerile și ar fi armonie în toate colectivele și comunitățile. Și bărbații la fel, desigur, ca să fie egalitate, simetrie și echitate.

Dimensiunea cerculețului ar trebui să fie de minimum 4 centimetri, ca sa fie vizibil de la distanță. Și preferabil dintr-un material fosforescent, să se vadă bine și în semiîntuneric, adică exact atunci când e contextul optim pentru așa ceva.

Iar în funcție de cum va fi primit proiectul (să vedem rezultatele acestui sondaj!), se poate extinde gama de culori, ca să semnaleze tipul de sex dorit, perioada zilei preferată, locul sugerat etc. Sexul în grup ar putea fi semnalat simplu, punând două cerculețe.

Nu se va putea, din păcate, să pui markeri pentru preferințele de vârstă, rasă, religie, și chiar orientare sexuală/ gen, că te trezești după aceea cu vreun proces. Pentru acestea trebuie găsite alte soluții.

Ce ziceți, ați fi de acord să purtați un astfel de marker? Dacă rezultatele sondajului vor fi masiv în favoarea markerului, vom putea chiar formula o inițiativă legislativă…", a scris George Butunoiu.

Postarea sa a fost distribuită masiv în mediul online și dezbătută intens.

"Dar ce avalanșă de indignare, de ziceai că a luat foc Internetul! Cum e posibil așa ceva, cum să ceri oamenilor să poarte așa ceva în piept? Dar ce, suntem vite ca să ne însemnăm? Și naziștii făceau la fel cu evreii. Dar iubirea? Dar sentimentele? Sufletul, domnule Butunoiu, sufletul, sufletul, sufletul nu mai are niciun rol? Crezi că totul se reduce la sex? Chiar atât de lipsit de sensibilitate poți să fii?

Unii mai împăciuitori, care s-au mai și prins că e o ironie, au încercat să-mi arate cu ce am greșit: domnule Butunoiu, cu așa ceva nu se glumește! Nu poți răni sentimentele cuiva vorbind despre sex, știind că unii ar fi putut să sufere vreodată din această cauză și a lăsat traume adânci…", a mai scris Butunoiu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#hartuire sexuala, #George Butunoiu, #recrutor, #sex , #experiment