Ziare.com

Informatiile in timp real despre trafic reduc emisiile de CO2 ale masinilor

de Teodora Bodeanu
Joi, 03 Septembrie 2009, ora 20:35

   

Informatiile in timp real despre trafic reduc emisiile de CO2 ale masinilor
Folosirea sistemelor GPS care ofera informatii in timp real despre trafic reduce emisia gazelor cu efect de sera cu 21% si timpul de sofat cu patru zile in fiecare an, potrivit unui studiu al NAVTEQ.

Compania a efectuat studiul in doua orase din Germania, Dusseldorf si Munchen, pe trei categorii de masini: una fara nici un sistem de navigatie, una cu un sistem de navigatie static si o a treia cu sistem de navigatie ce oferea informatii in timp real, relateaza EcoGeek.org.

Soferii care au condus masinile din cea de-a treia categorie au petrecut cu 18 procente mai putin timp pentru a ajunge la destinatie, fata de celelalte doua categorii.

De asemenea, reducerea timpului de rulare a masinii si alegerea unor strazi mai putin aglomerate, datorita sistemului in timp real, au rezultat in scadere emisiilor de dioxid de carbon cu 0,79 de tone pentru fiecare masina, adica 21% pe an.

Informatiile in timp real despre trafic pot fi obtinute si fara ajutorul unui sistem GPS auto. Multe telefoane mobile de tip smartphone ofera servicii similare si, de asemenea, exista multe site-uri pe Internet care ofera aceste informatii si pot fi accesate inainte de a pleca la drum.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor