Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Injectia care te scapa de fobii

Marti, 23 Martie 2010, ora 11:55
3233 citiri
Injectia care te scapa de fobii

Daca printre fobiile tale nu se numara si cea referitoare la ace si injectii, ai putea scapa de restul printr-o simpla injectie, e drept, facuta direct in creier.

Oamenii de stiinta niponi au descoperit ca o astfel de injectie ar putea dezactiva un centru al fricii din creier, relateaza Daily Mail. Iar substanta administrata nu e altceva decat un anestezic comun.

Cercetatorii de la Universitatea Hiroshima au realizat un experiment pe pesti de acvariu, care au fost invatati in prealabil sa se teama cand o lumina era aprinsa, stiind ca aceasta era momentul in care urmau sa simta un soc electric de voltaj mic. Chiar si atunci cand nu il simteau, semnele ca se tem erau foarte clare.

Pestii injectati in cerebel cu anestezicul lidocaina, cu o ora inainte de experiment, au devenit insa extrem de calmi, ritmul inimii devenind stabil, nemaiaratand niciun semn de teama atunci cand lumina se aprindea.

Cerebelul este regiunea din creier asociata cu emotiile primare, cum ar fi teama sau placerea. In cazul pestilor, aceeasi regiune din creier este asociata cu procesul de invatare si cu miscarea, dar si cu frica izvorata din experientele anterioare, la fel ca si in cazul oamenilor.

La fel se intampla si in cazul mamiferelor, se mai mentioneaza in raportul aparut in jurnalul Behaviour and Brain Functions.

Lidocaina, folosita in experiment, este utilizata de dentisti, dar si in chirurgie. Dezavantajul acestui tratament este acela ca efectul anestezicului este doar temporar, indata ce medicamentul isi pierde forta, pestele "amintindu-si" de fobie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#injectie fobii, #vindecare fobii, #tratament fobii, #lidocaina fobii, #anestezic fobii , #experiment