Jocurile video pot imbunatati vederea

Luni, 30 Martie 2009, ora 09:25
1272 citiri
Jocurile video pot imbunatati vederea
Foto: Livescience.com

Jocurile video de actiune pot imbuntati, cu pana la 58%, acuratetea vederii. Diferentele intre o imagine incetosata si una clara sunt sesizate mai usor de amatorii jocurilor video.

"Acuratetea unei imagini poate fi sesizata ajutorul ochelarilor. Umbrele si contrastele pot fi observate usor atunci. Doar ca rutina jocurilor video solicita perceperea informatiei vizuale la o calitate mai mare", a spus profesorul Daphne Bavelier pentru Livescience.

Atunci cand jocurile video nu mai fac parte din rutina zilnica, imbunatatirile vederii pot fi resimtine mai multe luni. Tocmai de aceea, oamenii de stiinta americani cred ca ele pot fi folosite ca si tehnici de imbunatatire a vederii.

Un studiu al cercetatorilor Universitatii din Oregon a aratat ca jocurile video influenteaza abilitatile copiiilor intre patru si sase ani de a se concentra asupra unui singur lucru.

In cazul studentilor, dupa noua saptamani in care s-au jucat timp de 50 de ore jocuri video, abilitatea lor de a observa umbrele imaginilor a crescut cu 43%.

Voluntarii care au optat doar pentru jocurile video de strategie, si mai putin de atentie la detalii si concentrare vizuale, nu au inregistrat imbunatatiri in calitatea vederii.

"Este o demonstratie practica a faptului ca vederea poate fi imbunatatita prin simplul antrenament. Jocurile video forteaza sistemul vizual uman pana la limita la care creierul trebuie sa se adapteze", a mai spus Bavelier .

In ciuda numeroaselor avertismente asupra efectului daunator al jocurilor video, profesorul crede ca unele dintre ele au efecte pozitive si trebuie folosite ca atare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#joc video, #vedere, #sanatate, #copil , #experiment