La 2 ani, invata sa hipnotizeze cobre (Galerie Foto)

Joi, 11 Iunie 2009, ora 18:58
17928 citiri
La 2 ani, invata sa hipnotizeze cobre (Galerie Foto)

Copiii din tribul de nomazi Vadi din vestul Indiei sunt initiati in tainele hipnotizarii serpilor veninosi inca de la varsta de doi ani. La 12 ani sunt specialisti in domeniu.

Aceste cursuri sunt urmarite cu maxima atentie si concentrare, niciun copil neavand ceva de comentat. Si asta pentru ca serpii sunt cu ochii pe invatacei, dupa cum relateaza Daily Mail.

Baieti si fete, copiii sunt initiati in aceasta arta pe parcursul a 10 ani, dar numai baietii vor ajunge, incepand cu varsta de 12 ani, sa faca reprezentatii. Fetele vor avea misiunea de a hrani si avea grija de serpi.

O traditie veche de mii de ani

Hipnotizatul serpilor este ocupatia de baza a membrilor tribului, potrivit liderului Babanath Mithunath Madari, in varsta de 60 de ani, un adevarat guru in domeniu.

Tribul Vadi, care nu sta niciodata mai mult de sase luni intr-un loc, nu face decat sa duca mai departe o traditie care dateaza de mii de ani, potrivit lui Madari.

Dupa 7 luni, sarpele se intoarce in natura

Practic, serpii sunt smulsi din habitatul lor natural doar timp de maximum 7 luni. "O perioada mai mare ar insemna lipsa de respect pentru sarpe, mai ales dupa ce acesta a lucrat impreuna cu noi atat de intim", a mai spus el, mentionand ca omul si sarpele depind unul de altul.

In timpul in care slujesc tribul, cobrele sunt hranite cu un amestec de ierburi care face ca otrava lor sa devina inofensiva. Madari a tinut sa mentioneze ca serpilor nu le sunt indepartati coltii plini de venin, pentru ca "asta ar fi, intr-adevar, cruzime".

Practica scoasa in afara legii

In cei 60 de ani de viata printre serpi, Madari spune ca nu a auzit decat de un singur caz in care un om a fost muscat de sarpele cu care lucra. "Si asta pentru ca a tinut sarpele mai mult de 7 luni", a declarat el, sigur pe sine.

Din pacate pentru tribul Vadi, practica hipnotizarii cobrelor a fost scoasa in afara legii in 1991, de atunci membrii tribului fiind haituiti de politie si localnici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cobre hipnotizate copii, #trib indian serpi, #cobre hipnotizate India , #experiment