Mamutii nu au disparut din cauza asteroizilor

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 11:59
3976 citiri
Mamutii nu au disparut din cauza asteroizilor

Un studiu despre incendiile din natura, din perioada de dupa ultima glaciatiune, arata ca posibilitatea ca mamutii si oamenii preistorici sa dispara in urma unui asteorid cazut pe Pamant, este putin probabila.

Cercetatorii au analizat fosile de carbuni si polen, datand de 13.000 de ani si au constatat ca nu exista urme de un incendiu la scara mare, care ar fi fost provocat de asteroid, informeaza BBC.

Ipoteza conform careia o cometa uriasa a lovit Pamantul si a explodat in America de Nord, in urma cu 12.900 de ani pare sa fie clatinata de acest ultim studiu.

Cercetatorii au afirmat ca, in mod normal, impactul asteroidului cu Pamantul ar fi provocat un lant de incendii pe intreg continentul. Catastrofa naturala ar fi distrus mare parte din flora si fauna de pe continent si ar fi dus la disparitia animalelor uriase precum mamutii. Data disparitiei mamutilor este atestata de fosilele descoperite de cercetatori, de-a lungul timpului.

Teoria asteroidului a starnit multe controverse si foarte multi oameni de stiinta au considerat ca trebuie colecatate mai multe date pentru a putea da un verdict corect.

"Aceasta teorie traseaza foarte bine cursul istoriei si stabileste date exacte: impactul asteroidului i-a omorat pe mamuti. Totusi, nu sunt deloc convins ca asa au stat lucrurie. Chiar daca a existat un impact cu un corp ceresc, asta nu insemana ca acesta a generat incendii care au ucis mamutii. Aceasta este prima noastra sansa de a testa aceasta teorie", a declarat Andrew Scott, cercetator la Universitatea din Londra.

Dupa ce au studiat fosile de carbuni si polen din toata regiunea, cercetatorii au constatat ca nu exista urmele unui incendiu la o scara atat de mare.

"Noua descoperire nu exclude impacul cometei, dar exclude varianta unui incendiu de proportii foarte mari care sa duca la disparitia mamutilor", a declarat profesorul Scott.

Cercetatorii au afirmat ca aceasta descoperire darama mitul acestui incendiu de proportii, argument de baza al teoriei asteroidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mamut ucis, #impact Pamant, #asteroid urias , #experiment