Ziare.com

Mariajul, mai fericit dupa ce copiii pleaca de acasa

de Lacramioara Brecea
Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 19:43

   

Mariajul, mai fericit dupa ce copiii pleaca de acasa
Contrar opiniei generale, ca o casnicie este subreda dupa ce copiii pleaca de acasa pentru ca parintii simt ca si-au pierdut scopul in viata, un mariaj se imbunatateste considerabil atunci cand parintii raman singuri.

Aceasta este opinia cercetatorilor americani care au analizat starea de spirit a peste 100 de parinti dupa ce copiii lor au plecat de acasa pentru a-si continua studiile, informeaza The Telegraph.

Si daca sondajele anterioare au aratat o inrautatire a relatiilor dintre parteneri, studiul actual a aratat ca parintii sunt fericiti ca pot petrece mai mult timp impreuna.

Cercetatorii cred ca parintii, dupa o anumita varsta si in absenta copiilor, se bucura mai mult de compania partenerului. "Odata ce copiii au crescut, tot stresul educarii lor dispare si, implicit, responsabilitatile sunt mai mici.

Dintr-o data m-am simtit mai eliberata si mai relaxata", a spus una din mamele participante la studiu.

Psihologii cred ca rezultatele sunt folositoare pentru parintii care se simt epuizati si demoralizati. "Mesajul pentru acestia este "Rezistati, caci va fi mult mai bine atunci cand vor creste!", a spus psihologul Sara Gorchoff.

Sfatul acestora pentru parintii care isi dedica tot timpul copiiilor este sa isi faca putin timp si pentru partener. In caz contrar, parintii vor astepta momentul in care copilul va pleca pentru a se putea bucura de casnicie si vor pierde un timp pretios pe care nu il vor recupera.
Citeste mai multe despre casnicie mariaj fericire parinti copii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor